Ανοίγουν κανονικά οι βρεφονηπιακοί σταθμοί της χώρας από 1η Σεπτέμβρη -Προαιρετική η χρήση μάσκας στα παιδιά

Advertisement

Την απόφαση της κυβέρνησης να ανοίξουν κανονικά οι βρεφονηπιακοί σταθμοί από 1ης Σεπτέμβρη, ανακοίνωσε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου.

«Λάβαμε την απόφαση να λειτουργήσουν από την 1η Σεπτεμβρίου και κανονικά ως προς το ωράριο οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, αφού εξετάσαμε πολύ προσεκτικά, με την Επιτροπή Λοιμωξιολόγων, όλα τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Χάρη στα μέτρα που λαμβάνουμε, μεριμνούμε για την ασφάλεια προσωπικού και παιδιών, ενώ διασφαλίζουμε τη διατήρηση του επαγγελματικού και καθημερινού προγράμματος των οικογενειών», δήλωσε η κα Μιχαηλίδου.

Advertisement

Την ίδια ώρα, ο υφυπουργός Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος πρόσθετε ότι «σε στενή συνεργασία με τους ειδικούς επιστήμονες και τους Δήμους και εκτιμώντας συνεχώς τα δεδομένα, θα φροντίσουμε για την απρόσκοπτη λειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών, με μοναδικό άξονα την ασφάλεια».

Τι προβλέπεται αναφορικά με τα μέτρα κορωνοϊού σε βρεφονηπιακούς σταθμούς

Παρότι αναμένεται να εκδοθούν αναλυτικές οδηγίες για την επαναλειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών από τον ΕΟΔΥ, ανακοινώθηκε πως αυτοί θα λειτουργούν σε καθημερινή βάση, για όλα τα παιδιά, χωρίς κανέναν περιορισμό στις δυναμικότητες και με την αυστηρή τήρηση των μέτρων και των οδηγιών:

• Η χρήση μάσκας για τα παιδιά των βρεφονηπιακών είναι προαιρετική.

Advertisement

• Υποχρεωτική είναι η χρήση μη ιατρικής μάσκας (ή σε ειδικές περιπτώσεις ασπίδας προσώπου) από όλους τους εργαζόμενους στους σταθμούς.

• Διαχωρισμός των αύλειων δραστηριοτήτων κατά τμήματα.

• Ειδική μέριμνα για τη σίτιση.

Πηγή:iefimerida.gr

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement