Ερευνα: Οι περισσότεροι αρνητές του εμβολίου είναι υποστηρικτές ΜέΡΑ25, Βελόπουλου, ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ

Advertisement

Τα αποτελέσματα έρευνας της Κάπα Research αναφορικά με το τι πιστεύουν οι πολίτες για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊοϋ δείχνουν πως υπάρχει αισιοδοξία στο 42% των Ελλήνων, ενώ επιφυλακτικό είναι το 35%.

Η έρευνα της Κάπα Research διενεργήθηκε το διάστημα 4-7 Δεκεμβρίου και σε αυτήν συμμετείχαν 1.010 άτομα (άνδρες και γυναίκες, 17 ετών και άνω) και από τις 13 Περιφέρειες της χώρας.

Τι δείχνει η πρόθεση εμβολιασμού από τους πολίτες

Στην πρόθεση εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού, «θετικό» δηλώνει το 43% των Ελλήνων, «πιο επιφυλακτικό» το 27% και «αρνητικό» το 27%. Μάλιστα σημειώνεται πως πιο θετικοί απέναντι στο εμβόλιο είναι οι άνδρες ηλικίας άνω των 55 ετών.

Advertisement

Ποιοι επιθυμούν να εμβολιαστούν ανάλογα με ποιο κόμμα στηρίζουν

Σε ό,τι αφορά τα ποσοστά των Ελλήνων που επιθυμούν να εμβολιαστούν ανάλογα με το κόμμα που στηρίζουν, οι ψηφοφόροι της ΝΔ σε ποσοστό 61% είναι θετικοί, ενώ εντυπωσιακό είναι το ποσοστό των ψηφοφόρων του ΚΙΝΑΛ που φτάνει το 67%.

Αυτοί που εμφανίζονται αρνητικοί είναι οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ (σε ποσοστό 28%), του ΚΚΕ (32%), της Ελληνικής Λύσης (75%) και του ΜέΡΑ25 (39%).

Advertisement

Οι αιτίες ανησυχίας που επικαλούνται όσοι λένε πως δεν θα το κάνουν

Το 35% των ερωτηθέντων ανησυχεί για την ταχύτητα που γίνονται οι κλινικές δοκιμές του εμβολίου, το 28% για τις παρενέργειες, ενώ το 20% δεν εμπιστεύεται τις ελληνικές Αρχές και τον μηχανισμό του κράτους.

Πού θέλουν οι πολίτες να γίνει ο εμβολιασμός

Το 35% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι θα επιθυμούσε να εμβολιαστεί σε ένα από τα κέντρα που δημιουργεί του υπουργείο Υγείας, το 19% στον φαρμακοποιό του, ενώ ένα 17% στον οικογενειακό γιατρό.

Πηγή:iefimerida

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement