Ο σεφ του Ελιζέ προωθεί τη γαλλική γαστρονομία

Advertisement

Ο Γκιγιόμ Γκομέζ, ο σεφ της κουζίνας του προεδρικού μεγάρου στη Γαλλία τα τελευταία 25 χρόνια, ανακοίνωσε σήμερα ότι αποχωρεί από το Ελιζέ για να ενδυθεί τον νέο του ρόλο, του «προσωπικού απεσταλμένου» του αρχηγού του γαλλικού κράτους Εμανουέλ Μακρόν με στόχο την προώθηση της «γαλλικής γαστρονομίας».

Σε μήνυμά του στον λογαριασμό του στο Twitter, ο 42χρονος σεφ εξηγεί ότι αποφάσισε να «συνεχίσει να υπηρετεί την πατρίδα (του) διαφορετικά», έπειτα από «ώριμη σκέψη».

Ο Γκομέζ πέρασε το κατώφλι του Ελιζέ το 1997, και από τότε έχει σερβίρει «περισσότερα από δύο εκατομμύρια γεύματα για τους τέσσερις προέδρους και τους 800 υπαλλήλους» της προεδρίας, υπενθυμίζει στο μήνυμά του.

Advertisement

Ήταν αρχιμάγειρας του Ελιζέ από το 2013 μετά την προϋπηρεσία του ως βοηθός αρχιμάγειρα.

Αυτός ο σπεσιαλίστας της κρεατόπιτας έχει σερβίρει τον Ζακ Σιράκ, τον Νικολά Σαρκοζί, τον Φρανσουά Ολάντ και τον Εμανουέλ Μακρόν. «25 χρόνια για να αναδείξω στο υψηλότερο επίπεδο, με πάθος, τη γαλλική υπεροχή, τις παραδόσεις της, την τέχνη της ζωής της», αναφέρει.

Από τις αρχές Μαρτίου, θα αναλάβει τα καθήκοντα του «προσωπικού απεσταλμένου του προέδρου της Δημοκρατίας στους παράγοντες και τα δίκτυα της γαστρονομίας και της διατροφής, προκειμένου να προωθεί τις μαγειρικές τέχνες της Γαλλίας».

Αυτό το νέο αξίωμα, που προσδιορίζεται σε μια επιστολή ανάθεσης δραστηριοτήτων, αποφασίστηκε «σε συμφωνία και εμπιστοσύνη» με τον Εμανουέλ Μακρόν στο πλαίσιο της απόφασης να γίνει το 2021 «το έτος της γαλλικής γαστρονομίας» και μια σειρά από αναμενόμενες εκδηλώσεις όπως το Paris Food Forum, το Παγκόσμιο Κύπελλο Ράγκμπι το 2023 ή οι Ολυμπιακοί Αγώνες το 2024. Θα υπάγεται στο υπουργείο Εξωτερικών.

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement