Θάνατος 4χρονης Μελίνας: Αθώα η αναισθησιολόγος

Advertisement

Αθωώθηκε η αναισθησιολόγος που είχε κατηγορηθεί για ανθρωποκτονία από αμέλεια στην υπόθεση της 4χρονης Μελίνας Παρασκάκη σε χειρουργείο ρουτίνας στο Βενιζέλειο νοσοκομείο. Ξέσπασαν οι συγγενείς του κοριτσιού.

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η αθώωση της αναισθησιολόγου, η οποία είχε κατηγορηθεί για ανθρωποκτονία από αμέλεια, ύστερα από χειρουργική επέμβαση στο 4χρονο κορίτσι.

Η απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου εξόργισε την οικογένεια του νεκρού κοριτσιού, με πρώτο το πατέρα της Μελίνας, Μάνο Παρασκάκη ο οποίος φώναξε «ντροπή».

Advertisement

Αμέσως μετά την ανακοίνωσης της απόφασης ο συνήγορος της οικογένειας Παρασκάκη, Γιώργος Κοκοσάλης προχώρησε σε δηλώσεις λέγοντας πως ετοιμάζονται να ασκήσουν έφεση.

Ο Γ.Κοκοσάλης μεταξύ άλλων, δήλωσε:»Δεν συνηθίζω να κριτικάρω τις αποφάσεις των δικαστηρίων. Εξάλλου, ούτως ή άλλως, και οι κρίνοντες κρίνονται. Τη Δευτέρα ή την Τρίτη το πρωί θα καταθέσουμε μία αίτηση στον εισαγγελέα προκειμένου να ασκήσει έφεση στην συγκεκριμένη υπόθεση ούτως ώστε να κριθεί και από ένα δευτεροβάθμιο δικαστήριο, από ανθρώπους που θα έχουν την περισσότερη εμπειρία.

Έγινε μία τιτάνια μάχη από την υποστήριξη της κατηγορίας προκειμένου να υποστηρίξουμε αυτό που οι ειδικοί επιστήμονες με περισσή πολυτέλεια, υπομονή και πολύ ψάξιμο στην προδικασία έφτιαξαν. Ήμασταν στο Τριμελές με μία κατηγορία που δεν ανακαλύφθηκε ούτε εμπνεύστηκε ο εισαγγελέας από μόνος του. Έγινε μία πολυτελέστατη έρευνα από καθηγητές πανεπιστημίου της Αθήνας και όχι μόνο που κατέληξαν σε συγκεκριμένες πλημμέλειες επί την βάση των οποίων κατέληξε ένα παιδί.

Advertisement

Ένα παιδί, γερό και δυνατό, που μπήκε στο χειρουργείο και που δυστυχώς το πήραμε μέσα στο κοφίνι, δηλαδή πεθαμένο.

Από εκεί και μετά η απόφαση του δικαστηρίου είναι απόλυτα αποδεκτή γιατί έτσι έχουμε μάθει να είμαστε, είμαστε επαγγελματίες. Θα ζητήσουμε όμως την επανάκριση από δευτεροβάθμιο δικαστήριο και ευχόμαστε η δικαιώση των θέσεων της υποστήριξης της κατηγορίας να είναι νομικοί και όχι κοινωνική. Ο νοών νοείτο».

Η 4χρονη απεβίωσε στις 29 Δεκεμβρίου 2015, μ ετά από χειρουργική επέμβαση ρουτίνας και στην αναισθησιολόγο, που χειρίστηκε το περιστατικό, αποδόθηκαν ευθύνες ως προς το στάδιο της μετεγχειρητικής διαχείρισης της διαδικασίας αφύπνισης του κοριτσιού. Από την πλευρά της, η αναισθησιολόγος είχε εκφράσει τη θλίψη της στους γονείς και στους οικείους της, λέγοντας πως είχε καταβάλλει το σύνολο των δυνάμεων της, ψυχικών, γνωσιακών, ανθρωπίνων, για να το σώσει.

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement