Αυτό είναι το ανανεωμένο Audi Q2

Advertisement

Το ανανεωμένο Audi Q2 ξεκίνησε την εμπορική του καριέρα και στην Ελλάδα. Οι σχεδιαστές και οι μηχανικοί της Audi πήραν ένα μοντέλο που εντυπωσίασε από την πρώτη στιγμή που παρουσιάστηκε, πριν από τέσσερα χρόνια και έκαναν στοχευμένες παρεμβάσεις σε όλο το αυτοκίνητο. Το νέο Audi Q2 είναι ακόμα πιο εντυπωσιακό, με εκτενή χρήση LED στους προβολείς και με γραμμές και μοτίβα που παραπέμπουν στα μεγαλύτερα SUV της μάρκας.

Παράλληλα, έχει εξοπλιστεί με τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες σε όλους τους τομείς, όπως ενεργητική και παθητική ασφάλεια, ενημέρωση και ψυχαγωγία, συνδεσιμότητα και υποβοήθηση οδηγού.

Εξωτερικά, το νέο Audi Q2 διατηρεί σπορ εμφάνιση η οποία πλέον είναι ακόμα πιο έντονη, με ευρεία χρήση πολυγωνικών μοτίβων σε όλο το αμάξωμα. Το μήκος είναι 4,21 μέτρα, ενώ το πλάτος και το ύψος παρέμειναν τα ίδια (1,79 και 1,54 μέτρα αντίστοιχα), ενώ ο συντελεστής οπισθέλκουσας 0,31 αποτελεί κορυφαία τιμή στην κατηγορία.

Advertisement

Στο εσωτερικό, οι πέντε επιβάτες θα φιλοξενηθούν με μεγάλη άνεση, ενώ σχεδόν όλα τα στοιχεία είναι επανασχεδιασμένα. Διαθέτει νέους αεραγωγούς, νέο μοχλό ταχυτήτων, νέους συνδυασμούς υλικών, και υπάρχει φωτιζόμενη διακοσμητική λωρίδα στον πίνακα οργάνων, καθώς και αντίστοιχες στα γόνατα στην κεντρική κονσόλα.

Δύο κινητήρες TFSI και δύο TDI προσφέρουν ευρεία γκάμα επιλογών. Αιχμή του δόρατος ο 1.5 TFSI 150 ίππων με ροπή 250 Nm και τεχνολογία απενεργοποίησης κυλίνδρων για χαμηλότερη κατανάλωση, κινητήρας ο οποίος συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων Stronic 7-σχέσεων. Συμπληρώνεται από τον 1.0 TFSI με 110 ίππους και χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων 6 σχέσεων. Στους πετρελαιοκινητήρες ο 2.0 TDI συνδυάζεται αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο Stronic και διατίθεται με ισχύ 116 ή 150 ίππων, με την τελευταία να είναι η μόνη έκδοση με τετρακίνηση quattro. Όλοι οι κινητήρες συμμορφώνονται με το νέο πρότυπο εκπομπών ρύπων Euro 6 AP.

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement