Δημήτρης Κουφοντίνας: Ένταση και σκληρή καταστολή στη συγκέντρωση – Προσήχθη και ο γιος του, Έκτορας

ΦΩΤ. EUROKINISSI
Advertisement

Δεύτερη μέρα επεισοδίων στο κέντρο της Αθήνας, με τις αστυνομικές δυνάμεις να διαλύουν προγραμματισμένη συγκέντρωση για τον απεργό πείνας, Δημήτρη Κουφοντίνα. Προσήχθη ο γιος του, Έκτορας.

Δεύτερη μέρα ξύλου, χημικών και καταστολής στο κέντρο της Αθήνας, όπου η αστυνομία επιχείρησε αρχικά να αποτρέψει και εν τέλει διέλυσε προγραμματισμένη (για τις 12 το μεσημέρι) συγκέντρωση αλληλεγγύης στον απεργό πείνας, Δημήτρη Κουφοντίνα.

Συγκεκριμένα, ομάδα περίπου 100 ατόμων επιχείρησε να πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Συντάγματος για τον Κουφοντίνα, ωστόσο δεν τους επετράπη από την Αστυνομία και απωθήθηκαν.

Στη συνέχεια πέρασαν απέναντι στην οδό Ερμού απ’ όπου απωθήθηκαν ξανά, κατευθύνθηκαν στην Πλατεία Κολοκοτρώνη όπου απωθήθηκαν με περιορισμένη χρήση χημικών και χρήση νερού από το υδροβόλο όχημα της Αστυνομίας και μία μικρή μερίδα διαδηλωτών κινήθηκε προς την οδό Ακαδημίας όπου επίσης μεταβαίνουν αστυνομικοί για να τους απωθήσουν.

Advertisement

Αστυνομικοί εμφανίζονται να αρπάζουν πανό από τους διαδηλωτές, να κάνουν χρήση χημικών, την ώρα που το υδροβόλο όχημα πετούσε νερό στο πλήθος. Ακολούθησε κυνηγητό στα στενά γύρω από την πλατεία Συντάγματος, με τους συγκεντρωμένους να διαχωρίζονται προς τις οδούς Ερμού, Καραγιώργη Σερβίας και Σταδίου.

ΠΗΓΗ

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement