Ποιοι δολοφόνησαν τον Γιώργο Καραϊβάζ; – Τα νέα στοιχεία

Advertisement

Παγωμένη η κοινή γνώμη από τη δολοφονική ενέδρα που στήθηκε μέρα – μεσημέρι στον δημοσιογράφο Γιώργο Καραϊβάζ. Ποια τα μέχρι τώρα δεδομένα.

Το «Φως στο Τουνελ» με ζωντανές συνδέσεις στον τόπο της εκτέλεσης στον Άλιμο, αλλά και στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, μετέφερε όλες τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ.

Οι δράστες φαίνεται πως είχαν σχεδιάσει με κάθε λεπτομέρεια το καρτέρι θανάτου, παρακολουθώντας το καθημερινό του πρόγραμμα. Από μία μηχανή μικρού κυβισμού ο συνεπιβάτης πυροβόλησε τον άτυχο σύζυγο και πατέρα ενός αγοριού.

Από το σημείο του φονικού οι αστυνομικοί συνέλλεξαν δεκατρείς κάλυκες, με αρκετές από τις βολίδες να έχουν σφηνωθεί στο σώμα του.

Advertisement

Όπως ισχυρίζονται αυτόπτες μάρτυρες, ο δράστης έδωσε και τη χαριστική βολή στο κεφάλι του θύματος. Η εκτέλεση έγινε με ένα πιστόλι εννέα χιλιοστών.

Οι δράστες είχαν πιθανότατα καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους. Ο οδηγός φορούσε σκούρα ρούχα και ο συνεπιβάτης και εκτελεστής ένα χακί μπουφάν.

Η εκπομπή παρουσίασε και ένα φωτογραφικό ντοκουμέντο λίγα λεπτά μετά τη δολοφονία.

Advertisement

Δημοσιογράφος του «Τούνελ», που βρέθηκε στην οδό Άννινου 29 στον Άλιμο, όπου έμενε ο άτυχος Καραϊβάζ, περιέγραψε τη διαδρομή διαφυγής των δραστών, όπως αυτή προέκυψε από αξιόπιστη αστυνομική πηγή.

Η Αγγελική Νικολούλη απηύθυνε έκκληση σε κατοίκους που διατηρούν κάμερες ασφαλείας ή είδαν κάτι περίεργο, να επικοινωνήσουν με το «Τούνελ». Οι πληροφορίες έφταναν η μία μετά την άλλη στην εκπομπή μαζί με σχετικά βίντεο ύποπτων μηχανών.

Οι ίδιοι οι τηλεθεατές έκαναν έρευνα στο διαδίκτυο και έστελναν στοιχεία για σκούτερ, όπως η μηχανή των δραστών, που έχουν κλαπεί τον τελευταίο καιρό από την Αττική.

Advertisement

Το χρονικό της δολοφονίας

Το μεσημέρι της Παρασκευής 9 Απριλίου ο άτυχος Γιώργος Καραϊβάζ 53 χρόνων, επέστρεφε στην οικία του στον Άλιμο από τον τηλεοπτικό σταθμό STAR, όπου εργαζόταν. Στάθμευσε το αυτοκίνητό του, βγήκε από αυτό και κατευθύνθηκε πεζός προς το σπίτι του. Εκεί οι δύο εκτελεστές τον πλησίασαν και τον πυροβόλησαν.

Μετά την αποτρόπαια πράξη τους οι δράστες τράπηκαν σε φυγή, ενώ σύντομα η γειτονιά αποκλείστηκε από ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας.

Η έρευνα μέχρι στιγμής στρέφεται προς το κοινό ποινικό έγκλημα, ωστόσο μένουν ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα. Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, ο δημοσιογράφος δεν είχε αναφέρει ότι δεχόταν απειλές, ούτε είχε υποβάλει ποτέ αίτημα για αστυνομική φύλαξη.

Advertisement

Από το μεσημέρι έως το βράδυ της Παρασκευής, έγιναν αρκετές προσαγωγές υπόπτων στην Ασφάλεια Αττικής.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement