Αυτό είναι τo teaser της Toyota για το νέο της crossover [video]

Advertisement

Η Toyota έδωσε στη δημοσιότητα ένα μικρό βίντεο (teaser) για το νέο της crossover που αναμένεται να παρουσιαστεί επίσημα στις ΗΠΑ την επόμενη εβδομάδα.

Ως συνήθως, η εταιρεία είναι εξαιρετικά φειδωλή στη δημοσιοποίηση στοιχείων και αρκείται στο να μας δώσει ένα περίγραμμα του αυτοκινήτου που απλά δείχνει έναν μυώδη σχεδιασμό και μια μεγάλη αεροτομή στο πίσω μέρος.

Κατά τα λοιπά το μόνο που σημειώνει η εταιρεία είναι πως «ακόμα και τα πιο εμβληματικά έργα τέχνης γεννιούνται από ένα απλό σκίτσο» και επίσης μας καλεί να «ετοιμαστούμε για μια παραλλαγή σε ένα οικείο πρόσωπο».

Advertisement

Αυτή η τελευταία επισήμανση υποδηλώνει ότι το crossover θα είναι μια παραλλαγή ενός υπάρχοντος μοντέλου. Αν και τίποτα δεν είναι επίσημο, θα μπορούσε να είναι μια έκδοση της Corolla Cross που παρουσιάστηκε επίσημα το περασμένο καλοκαίρι.

Η Corolla Cross παρουσιάστηκε πέρυσι στην Ταϊλάνδη και τοποθετείται στη γκάμα της Toyota ανάμεσα στα C-HR και RAV4. Βασίζεται στην πλατφόρμα GA-C της οικογένειας TNGA, με την ανάρτηση να είναι προσανατολισμένη στην άνεση.

Από πλευράς διαστάσεων, το μοντέλο έχει μήκος 4.460 mm (+90 mm σε σχέση με την Corolla), πλάτος 1.825 mm (+35 mm) και ύψος 1.620 mm (+185 mm) ενώ το μεταξόνιο είναι 2.640 mm (ίδιο με των Corolla και C-HR) και το βάρος του φτάνει τα 1.385 kg. Ειδική μνεία γίνεται και στον ιδιαίτερα μικρό για την κατηγορία κύκλο στροφής που φτάνει τα 5,2 m.

Advertisement

Σχεδιαστικά η Corolla Cross έχει εντελώς διαφορετικό αμάξωμα έντονες δυναμικές γραμμές που αγκαλιάζουν τα φουσκωμένα φτερά πάνω από τους τετραγωνισμένους θόλους των τροχών, επιθετικά φώτα με υπογραφή LED και μεγάλη γρίλια στη μάσκα, μακρόστενα φώτα και χαμηλό κατώφλι φόρτωσης στην ουρά και πλαστικά προστατευτικά περιμετρικά του αμαξώματος με ποδιές σε απόχρωση αλουμινίου στους προφυλακτήρες.

Αυτό που μένει είναι να περιμένουμε έως τις 2 Ιουνίου που θα αποκαλυφθεί ποιο ακριβώς αυτοκίνητο κρύβεται πίσω από το teaser.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement