Μόνο με καθήμενους θα λειτουργούν οι χώροι διασκέδασης από τις 8 Ιουλίου

ΦΩΤ. EUROKINISSI
Advertisement

Μόνο με καθήμενους και με τους κανόνες χωρητικότητας και με τους κανόνες που είχε ορίσει το υπουργείο Ανάπτυξης θα λειτουργούν από την Πέμπτη 8 Ιουλίου οι χώροι εστίασης και διασκέδασης, όπως ανακοίνωσε το απόγευμα της Τρίτης, σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαραδαλιάς.

Όπως ανέφερε, στις επιχειρήσεις που θα παραβιάσουν το μέτρο, θα μπαίνει πρόστιμο (2.000 ή 5.000 ευρώ ανάλογα τα τετραγωνικά) και λουκέτο για μια εβδομάδα από την πρώτη κιόλας παράβαση, ενώ σε περίπτωση υποτροπής, το λουκέτο θα είναι για 15 ημέρες και το πρόστιμο 10.000 ευρώ. Σε περίπτωση δεύτερης υποτροπής, θα αφαιρείται η άδεια.

Έκκληση προς τους νέους να σπεύσουν να εμβολιαστούν.

Η μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων ειδικά στους νέους, οδήγησε την Κυβέρνηση σε αυτή την απόφαση, όπως τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς, ενημερώνοντας ότι οι νέοι έχουν δικαίωμα παραλαβής τεσσάρων self test δωρεάν για τον μήνα Ιούλιο, τα οποία θα πρέπει να αξιοποιήσουν καθώς από αυτά εντοπίζονται σχεδόν τα μισά κρούσματα.

Παράλληλα, ανέφερε ότι ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων είναι στα 27 έτη και το 99% όσων καταλήγουν είναι ανεμβολίαστοι.

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement