Νεκρός από ψαροντούφεκο ο «Κωστής» – η διάσημη φώκια της Αλοννήσου

Advertisement

Δολοφονημένος από ψαροντούφεκο βρέθηκε το Σάββατο ο «Κωστής», η διάσημη φώκια της Αλοννήσου.

Οργισμένοι είναι οι κάτοικοι της Αλοννήσου, αλλά και οι απανταχού φιλόζωοι από την σοκαριστική είδηση της δολοφονίας του «Κωστή» της φώκιας – μασκώτ του νησιού.

Όπως αναφέρει Μη Κυβερνητική Οργάνωση για την προστασία της Μεσογειακής Φώκιας, MOm: «Δυστυχώς για ακόμη μια φορά αποδεικνύεται ότι η ανθρώπινη κακία και βλακεία δεν έχει όρια. H νεαρή αρσενική φώκια «Κωστής» (μασκώτ της Αλοννήσου τους τελευταίους μήνες) είναι νεκρή από ανθρώπινο χέρι».

Advertisement

«Είναι μια πράξη που δύσκολα μπορεί να καταλάβει κανείς γιατί έγινε. Είναι μια πράξη που δεν μπορεί να δικαιολογηθεί. Κάποια στιγμή πρέπει να καταλάβουμε ότι τέτοιου είδους πράξεις πρέπει να οδηγούνται στη δικαιοσύνη και να τιμωρούνται οι ένοχοι», δήλωσε στην ΕΡΤ ο Πάνος Δενδρινός, πρόεδρος της Mom.

«Οι κάτοικοι είναι απογοητευμένοι και οργισμένοι διότι στιγματίζεται ένα ολόκληρο νησί. Ήταν η μασκότ του νησιού. Όλοι είχαν δει τη φώκια αυτή», είπε ο κ. Δενδρινός.

Η Οργάνωση υπογραμμίζει ότι αυτός που προέβη στην αποτρόπαια πράξη προφανώς δεν έχει το ελάχιστο θάρρος να εμφανιστεί και να αναλάβει την ευθύνη της ανοησίας του.

Advertisement

Και επισημαίνει: «Για αυτό και καθώς η συγκεκριμένη πράξη εκτός από ανήθικη είναι και κακουργηματική, καλούμε:

Τις αρμόδιες αρχές να αναλάβουν άμεσα δράση ώστε να βρεθούν και να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη οι ένοχοι.

Όποιον πολίτη γνωρίζει οτιδήποτε σχετικό με το συγκεκριμένο αποτρόπαιο γεγονός να το γνωστοποιήσει άμεσα στις λιμενικές αρχές».

Advertisement

Η οργάνωση από πλευράς της προχώρησε σε κατάθεση μήνυσης κατά παντός υπευθύνου.

«Είναι έγκλημα κατά της φύσης, κατά της άγριας ζωής, κατά του περιβάλλοντος. Η θανάτωση του Κωστή, της νεαρής αρσενικής φώκιας – μασκότ της Αλοννήσου  είναι ένα αποτρόπαιο έγκλημα, μια κακουργηματική πράξη που χρειάζεται να διερευνηθεί και να αντιμετωπιστεί. Να σταματήσουμε να αποδεχόμαστε ως κανονικότητα τη δολοφονία των ζώων» δήλωσε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός και πρόσθεσε:

«H Διεθνής Διακήρυξη των Δικαιωμάτων των Ζώων (1978)  στο  Άρθρο 11, ορίζει:  «Κάθε πράξη που χωρίς λόγο προκαλεί θάνατο ζώου είναι βιοκτονία, είναι έγκλημα απέναντι στη ζωή». Ο Κωστής προδόθηκε από τον άνθρωπο. Ας γνωρίζουν οι υπαίτιοι ότι με τις  παράνομες ενέργειές τους, δυσφημούν το νησί και το σύνολο της τοπικής κοινωνίας και  συντελούν στην εξαφάνιση  σπάνιων  ειδών από τις ελληνικές θάλασσες».

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement