Ρομποτικό κατοικίδιο

Advertisement

Ερχεται η εποχή των ρομποτικών κατοικίδων και το CyberDog είναι μια πρώτη εκδοχή τους.

Η κινεζική εταιρεία Xiaomi που είναι γνωστή κυρίως για τα κινητά της τηλέφωνα αποφάσισε να εισέλθει και μάλιστα δυναμικά σε ένα νέο τομέα της βιομηχανίας της τεχνολογίας και πιο συγκεκριμένα σε αυτόν των τετράποδων ρομπότ. Στον τομέα αυτό ηγείται η αμερικανική Boston Dynamics η οποία κατασκεύασε πριν από λίγα χρόνια ένα ρομποτικό τετράποδο ρομπότ, το Spot, το οποίο αναβαθμίζει τεχνολογικά συνεχώς. Το ρομπότ αυτό μπορεί να αξιοποιηθεί με διαφόρους τρόπους τόσο στον ιδιωτικό τομέα για να εκτελεί εργασίες σε εργοστάσια ή άλλες εγκαταστάσεις, σε ρόλο φύλαξης, σε στρατιωτικές αποστολές αλλά και σε αποστολές διάσωσης.

Η Xiaomi παρουσίασε ένα ρομποτικό τετράποδο που μοιάζει πολύ με αυτό της Boston Dynamics αλλά σε πρώτη τουλάχιστον φάση έχει διαφορετική στόχευση. Το CyberDog θα λειτουργεί όπως αναφέρει το όνομα του ως… κατοικίδιο. Το ρομπότ αναπτύσσει ταχύτητα 3,2 μέτρων/δευτ. και μπορεί να κάνει διαφόρων κινήσεις  ακόμη και ανάποδη τούμπα. Φυσικά το ρομπότ μπορεί να κινείται άνετα οπουδήποτε γνωρίζοντας πώς να αποφεύγει κάθε είδους εμπόδια.

Διαθέτει πολλές θύρες σύνδεσης συσκευών όπως φακούς, πανοραμικές κάμερες, συστήματα πλοήγησης λέιζερ όπως το Lidar, κάμερες κίνησης κ.α. Το CyberDog μπορεί να ανταποκρίνεται και να εκτελεί φωνητικές εντολές ενώ ο κάτοχος του μπορεί επίσης να το ελέγχει μέσω του κινητού του τηλεφώνου. Το CyberDog κοστίζει περίπου 1,500 δολάρια όταν το Spot κοστίζει περίπου 75 χιλιάδες δολάρια.

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement