Στις ΗΠΑ το παγκόσμιο ντεμπούτο για το ολοκαίνουργιο Nissan Z 2023

Advertisement

Η πιο πρόσφατη γενιά του εμβληματικού σπορ αυτοκινήτου της Nissan, θα πωλείται στις ΗΠΑ από την άνοιξη του 2022 και διαθέτει εκπληκτική σχεδίαση, κινητήρα V6 400 ίππων διπλού turbo και προηγμένη τεχνολογία.

Η Nissan αποκάλυψε το ολοκαίνουργιο σπορ αυτοκίνητο Z 2023 από το Duggal Greenhouse του Μπρούκλιν, περίπου πέντε μίλια από το σημείο όπου το αρχικό Datsun 240Z του 1970 έκανε το παγκόσμιο ντεμπούτο του, τον Οκτώβριο του 1969.

Ενώ οι έξι προηγούμενες γενιές του εμβληματικού σπορ αυτοκινήτου της Nissan χαρακτηρίζονται όλες από αριθμητικές κωδικές ονομασίες, ο πολυαναμενόμενος επανασχεδιασμός του μοντέλου, θα γίνει γνωστός στις Ηνωμένες Πολιτείες απλά με ένα και μόνο γράμμα. Το «Z».

Advertisement

Το Z 2023 προσφέρει ένα κομψό, ελκυστικό εξωτερικό με μια σιλουέτα που δείχνει σεβασμό στο αρχικό μοντέλο, με μακρύ καπό και χαμηλό στήσιμο πίσω. Στο εσωτερικό του, το οδηγοκεντρικό cockpit περιλαμβάνει μια προσαρμόσιμη οθόνη 12,3 ιντσών, με διαθέσιμα δερμάτινα σπορ καθίσματα και ηχοσύστημα Bose 8 ηχείων.

Όλα τα μοντέλα Nissan Z 2023 είναι εξοπλισμένα με κινητήρα 3.0 λίτρων V6, με διπλό turbo 400 ίππων και επιλογή είτε χειροκίνητου κιβωτίου 6 σχέσεων με συμπλέκτη αγωνιστικών επιδόσεων EXEDY ή του νέου αυτόματου κιβωτίου 9 σχέσεων με paddles αλουμινίου.

Το Z 2023 θα διατίθεται στις ΗΠΑ στις εκδόσεις Sport και Performance, καθώς και στην ειδική έκδοση «Proto Spec», η οποία περιορίζεται σε 240 μονάδες.

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement