Γιώργος Θεοδωράκης: «Δεν αψήφησα τον πατέρα μου ζωντανό, δεν θα το κάνω τώρα»

Advertisement

Mε νέο του μήνυμα ο γιος του Μίκη Θεοδωράκη, Γιώργος τοποθετείται εκ νέου υπέρ της εκπλήρωσης της τελευταίας επιθυμίας του πατέρα του για να ενταφιαστεί στον Γαλατά Χανίων, με αφορμή την συνεδρίαση στο Μονομελές Πρωτοδικείο για τον τόπο της κηδείας του μεγάλου συνθέτη, η σορός του οποίου από αύριο τίθεται σε λαϊκό προσκύνημα.

Στην ανάρτησή του ο Γιώργος Θεοδωράκης κάνει σαφές ότι θα σεβαστεί πλήρως την επιθυμία του πατέρα του καθώς όπως αναφέρει «επιθυμία του ήταν να ταφεί στην Κρήτη. Δεν το μάθαμε χθες, ούτε χρειάστηκαν συμβολαιογράφοι, επιστολές και Πρωτοδικεία να μας το πουν. Την είχε εκφράσει με κάθε δυνατό τρόπο. Δημόσια. Ιδιωτικά. Προφορικά. Γραπτά. Και έχει προσωπικά φροντίσει για την τελευταία λεπτομέρεια. Η αυριανή διαδικασία στο Πρωτοδικείο δε με αφορά Δεν πρόκειται να παραστώ. Δεν αψήφισα τον πατέρα μου ζωντανό. Δε θα το κάνω τώρα όταν όλη η Ελλάδα τον Τιμά».
 Ήδη από την Παρασκευή ο γιος του Μίκη Θεοδωράκη είχε εκφράσει ξεκάθαρα τη θέση του, ο οποίος με παρέμβασή του σημείωσε ότι  «θα σεβαστούμε την επιθυμία του με σιωπή και σεβασμό».
 H υπόθεση για το μέρος που θα πραγματοποιηθεί η ταφή του σπουδαίου συνθέτη εξελίχθηκε σε σίριαλ, μετά το θάνατό του την Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου με το δικαστήριο να βάζει φρένο το απόγευμα της Παρασκευής στην οικογένειά του Μίκη Θεοδωράκη για το Βραχάτι Κορινθίας την ώρα που στη δημοσιότητα ήρθε επιστολή του από το 2013 με την οποία είχε εκφράσει την επιθυμία του για να ενταφιαστεί στα Χανιά.

Παράλληλα, από τις 10 το πρωί της Δευτέρας η σορός του Μίκη Θεοδωράκη θα βρίσκεται στη Μητρόπολη Αθηνών ως τις 7 το απόγευμα). Το ίδιο και την Τρίτη ενώ την Τετάρτη θα εκτίθεται από τις 10 έως και τις 3 το μεσημέρι της Τετάρτης οπότε και θα ψαλεί η νεκρώσιμη ακολουθία.

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement