Νέος υπουργός Πολιτικής Προστασίας ο Χρ. Στυλιανίδης

Advertisement

Το χαρτοφυλάκιο του νεοσύστατου υπουργείου Πολιτικής Προστασίας αναλαμβάνει ο κύπριος πρώην ευρωπαίος επίτροπος Χρήστος Στυλιανίδης, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Υφυπουργός αναλαμβάνει ο πρώην Αρχηγός ΓΕΑ Ευάγγελος Τουρνάς.

Όπως μετέδωσε το Euro2day.gr, στόχος του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν εξαρχής να επουλώσει άμεσα τις πληγές που προέκυψαν μετά το αποτυχημένο εγχείρημα με τον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να ανέβει στη Θεσσαλονίκη για τη ΔΕΘ το προσεχές Σαββατοκύριακο με ρυθμισμένα τα ανοιχτά ζητήματα.

Το συγκεκριμένο σχήμα, όπως διαμηνύει το Μέγαρο Μαξίμου, «θα είναι αυτό που θα πάει μέχρι το τέλος της τετραετίας» και αναπόφευκτα, με την κυβερνητική θητεία να διανύει πλέον το δεύτερο μισό, το άρωμα εκλογών θα αναδύεται ολοένα και πιο έντονο από εδώ και πέρα. Και αυτό, όπως όλα δείχνουν, σε έντονα πολωτικό κλίμα, κάτι που επιβεβαιώθηκε με όσα έγιναν με τον κ. Αποστολάκη και τον ΣΥΡΙΖΑ την περασμένη εβδομάδα.

Όπως σημειώνουν κυβερνητικές πηγές, «αυτό που έγινε πριν από έξι μέρες ήταν μια πρωτοβουλία του Κυριάκου Μητσοτάκη για συναίνεση, σε ένα πεδίο που μπορεί να υπάρξει συναίνεση, δεδομένου ότι η Πολιτική Προστασία δεν έχει κομματικό χαρακτήρα. Σε αντίθεση με άλλους τομείς, όπως αυτοί της υγείας και της παιδείας, που σαφώς έχουν πολιτική διάσταση, οι πλημμύρες και οι πυρκαγιές δεν έχουν», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι ίδιες πηγές και συνεχίζουν: «Ανεξάρτητα αν ήταν σωστή ή όχι η επιλογή του κ. Αποστολάκη -εκ του αποτελέσματος φάνηκε ότι δεν ήταν σωστή-, το συμπέρασμα είναι ότι δεν μπορεί να υπάρξει κανένα περιθώριο συναίνεσης με τον κ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ. Άρα, από εδώ και εμπρός αναγκαζόμαστε να μείνουμε μόνο στα απολύτως θεσμικά και προχωράμε στο έργο μας».

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement