Σαρηγιάννης: Θα ξεπεράσουμε τις 5.000 κρούσματα στα τέλη Σεπτεμβρίου

Advertisement

Για την επόμενη μέρα της πανδημίας μίλησαν στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή Σήμερα, ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης και ο καθηγητής Φαρμακολογίας Ευάγγελος Μανωλόπουλος.

Ο κ. Σαρηγιάννης έκανε λόγο για μια πτωτική πορεία που παρουσιάζουν τα κρούσματα και όπως τόνισε, αυτό είναι θετικό. Ωστόσο, όπως εκτιμά, στα τέλη του Σεπτέμβρη θα ξεπεράσουμε τις 5 χιλιάδες κρούσματα κατά μέσο όρο ημερησίως, με βάση τα ανανεωμένα επιδημιολογικά δεδομένα και μοντέλα. «Οι δείκτες των ασθενών στις ΜΕΘ και των νεκρών θα διαγράψουν ανοδική πορεία. Στα μέσα-τέλη του Οκτώβρη θα δούμε αποκλιμάκωση», πρόσθεσε.

Από την άλλη, ο κ. Μανωλόπουλος εξέφρασε την ανησυχία του για το άνοιγμα των σχολείων και την απειλή της μετάλλαξης Δέλτα: «Θα είναι ακόμα πιο δύσκολα τα πράγματα με τη διασπορά του ιού στα σχολεία, λόγω της μετάλλαξης Δέλτα», ανέφερε.

Τέλος, όπως τόνισε ο καθηγητής, το επόμενο διάστημα αναμένεται να κολλήσουν πολλοί ανεμβολίαστοι ακόμα και κάποιοι από τους εμβολιασμένους, ενώ υπογράμμισε ότι δεν πρέπει να θεωρείται ρουτίνα ο καθημερινός θάνατος 40 συνανθρώπων μας.

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement