Ιωάννα Παλιοσπύρου: Επικίνδυνη και πίσω από τα κάγκελα η Έφη – Δεν έχει μετανιώσει

Advertisement

Η Ιωάννα άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο της προσφυγής στη Δικαιοσύνη, προκειμένου να διεκδικήσει αποζημίωση για την επίθεση με το βιτριόλι.

Δικαιωμένη είναι πλέον η Ιωάννα Παλιοσπύρου, η γυναίκα που εδώ και πάνω από έναν χρόνο ανεβαίνει τον δικό της Γολγοθά, μετά την φρικτή επίθεση σε βάρος της με βιτριόλι, από το χέρι της Έφης Κακαράντζουλα.

Η γυναίκα που τη «σημάδεψε», τιμωρήθηκε με 15 χρόνια φυλάκιση για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Advertisement

Μετά την καταδίκη της δράστιδας, η Ιωάννα μίλησε στον ΑΝΤ1, λέγοντας πως αισθάνεται για την απόφαση του δικαστηρίου, τη στάση της Έφης καθ’ όλη τη διαδικασία, αλλά και τις θεραπείες της, η οποίες πήγαν πίσω λόγω της δίκης.

Η ίδια, αναφέρθηκε επίσης στην επίθεση με καυστικό υγρό στη Μονή Πετράκη.

«Ο φόβος δεν έχει φύγει ακόμα»

«Ήταν η μέγιστη δυνατή ποινή που μπορούσε να επιβληθεί, οπότε με αυτά τα δεδομένα είμαι ικανοποιημένη», δήλωσε, λέγοντας παράλληλα ότι υπάρχουν κι άλλα περιθώρια βελτίωσης της νομοθεσίας.

Advertisement

Ωστόσο, όπως είπε, παρά την καταδικαστική απόφαση για την Έφη, «ο φόβος δεν έχει φύγει ακόμα, επειδή η δράστιδα δεν εξέφρασε ειλικρινή μεταμέλεια. Δεν έχει μετανοήσει. Αυτό είναι τρομακτικό. Είναι ακόμη επικίνδυνη, ακόμα και πίσω από τα κάγκελα της φυλακής», τόνισε.

Για την περίεργη συμπεριφορά της δράστιδας, η οποία κατά τη διάρκεια της δίκης είπε κάποια στιγμή στην Ιωάννα ότι «ξέρει γιατί έγινε η επίθεση», απάντησε ότι «Δεν μπορώ να μπω στον ψυχισμό και τη λογική της, είναι τελείως έξω από μένα. Ίσως το έκανε για λόγους εντυπωσιασμού. Ίσως έχει ακόμα μια δική της πραγματικότητα. Το σίγουρο είναι πως δεν πέτυχε κάτι με αυτή της τη συμπεριφορά».

Μάλιστα, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο η Έφη να είχε κάποια βοήθεια στην επίθεση και να μην τα έκανε όλα μόνη της.

Advertisement

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου, αποκάλυψε επίσης ότι συζητά με τους δικηγόρους της για το ενδεχόμενο προσφυγής στη Δικαιοσύνη, προκειμένου να διεκδικήσει αποζημίωση για την επίθεση με το βιτριόλι.

Τι δήλωσε για τη θεραπεία της

Αναφορικά με τις θεραπείες αποκατάστασης, είπε πως η διαδικασία πήγε πίσω λόγω της δίκης. Αφενός για ψυχολογικούς λόγους κι αφετέρου γιατί δεν μπορούσε να συνεχίσει το πρόγραμμα των χειρουργείων. Μέχρι το τέλος του έτους, θα υποβληθεί σε νέες χειρουργικές επεμβάσεις, όπως είπε.

«Γνωρίζω ότι είναι μία επίπονη διαδικασία κι επικίνδυνη για την υγεία μου. Είναι το μονοπάτι που πρέπει να περάσω, γιατί είναι ο μόνος τρόπος να προχωρήσω μπροστά», υπογράμμισε.

Advertisement

Η γυναίκα που απέδειξε μέσα από όλη αυτή τη διαδικασία ότι διαθέτει άπλετο θάρρος και είναι πραγματική μαχήτρια στη ζωή, δεν έκρυψε και την επιθυμία της να αρχίσει να έχει μία πιο φυσιολογική ζωή.

Να είναι όπως είπε δραστήρια κι εργασιακά, ενώ ερωτηθείσα για τη στήριξη που έχει λάβει από τον κόσμο, τόνισε πως είναι σύμμαχος σε όλη αυτήν την περιπέτεια.

«Με έχει αγκαλιάσει και με έχει στηρίξει. Πρέπει να εξαντλήσω τις δυνάμεις μου, για να μην πάει όλη αυτή η προσπάθεια χαμένη».

Advertisement

«Περιστατικό μιμητισμού η επίθεση στη μονή Πετράκη»

Τέλος, η Ιωάννα τοποθετήθηκε για την επίθεση με καυστικό υγρό στη Μονή Πετράκη, λέγοντας πως πρόκειται για ένα περιστατικό μιμητισμού.

«Το βιτριόλι είναι ένα όπλο που μπορεί να απειλήσει ζωές», σημείωσε και εξέφρασε την πεποίθηση πως η Δικαιοσύνη θα κρίνει σωστά, όπως έκανε και στη δική της περίπτωση.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement