«Κλείδωσαν» τρία νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους

Advertisement

Η κατάσταση με τον κορονοϊό στη χώρα φέρνει σκέψεις για εφαρμογή νέων μέτρων που θα αφορούν στους ανεμβολίαστους. Ποια είναι αυτά.

Στο πλαίσιο της αναστάτωσης που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες, λόγω της έξαρσης των ημερήσιων κρουσμάτων, όλα δείχνουν πως τα νέα μέτρα είναι μονόδρομος.

Σε σημερινή του δήλωση, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, προανήγγειλε ότι ενδέχεται να υπάρξουν νέα μέτρα σε χώρους που συνυπάρχουν εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι.

Advertisement

«Περιορισμοί μπορεί να τεθούν σε ισχύ στους κοινούς χώρους που συνυπάρχουν εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι για να προστευτούν οι δεύτεροι», είπε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΪ και ξεκαθάρισε εκ νέου ότι δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο για περιορισμούς στις «κόκκινες» περιοχές ή για τοπικά lockdown.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, τα μέτρα θα αφορούν στον περιορισμό της διασκέδασης, όπου πιθανότατα στους μεικτούς χώρους θα υπάρξει συγκεκριμένο ωράριο λειτουργίας, καθώς και απαγόρευση μουσικής.

Ένα τρίτο πιθανό μέτρο έρχεται να προστεθεί στη λίστα, το οποίο θα προβλέπει τη διενέργεια διπλού rapid test ανά εβδομάδα για την εργασία, με το κόστος να βαραίνει διπλά τον ανεμβολίαστο πολίτη.

Advertisement

Σημειώνεται, πως σύμφωνα με πληροφορίες όλα αυτά θα ανακοινωθούν εφόσον υπάρξει περαιτέρω επιδείνωση της κατάστασης με την πανδημία.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement