Βόλος: Το DNA «πρόδωσε» τον 39χρονο για τη δεύτερη δολοφονία

Advertisement

Το DNA αποκάλυψε πως ο 39χρονος από τον Βόλο δε σκότωσε μόνο τη νονά του αλλά και τη μητέρα του δικηγόρου που τον υπερασπιζόταν. Τα πρώτα λόγια το δικηγόρου.

Καταιγιστικές ήταν οι εξελίξεις στην εξιχνίαση της δολοφονίας μιας 75χρονης γυναίκας στο Βόλο με δράστη τον 39χρονο βαφτισιμιό της. Όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια ο άνδρας είχε διαπράξει άλλη μια δολοφονία γυναίκας το 2009 η οποία ήταν και μητέρα του δικηγόρου του.

«Ευχαριστώ τις αστυνομικές αρχές για την εξιχνίαση της δολοφονίας της μητέρας μου Νίκης Μηλίνη τον Αύγουστο του 2009. Είμαι ανακουφισμένος με την εξέλιξη αυτή. Ουδέποτε έπαυσα όλα αυτά τα χρόνια μέχρι τώρα να ενδιαφέρομαι και να εισφέρω στοιχεία στις αστυνομικές αρχές για την εξιχνίαση αυτού του αποτρόπαιου εγκλήματος» τόνισε ο δικηγόρος στα πρώτα του λόγια μετά την σοκαριστική εξέλιξη.

Advertisement

Ο ρόλος του DNA
Η συγκλονιστική αυτή αποκάλυψη ήρθε όταν οι αστυνομικοί που χειρίστηκαν την υπόθεση της δολοφονίας της νονάς του 39χρονου άνοιξαν όλους τους φακέλους με τις ανεξιχνίαστες υποθέσεις στην περιοχή.

Σύμφωνα με το Mega μια από αυτές τους κίνησε τις υποψίες. Μια δολοφονία τον Αύγουστο του 2009 με θύμα μια 69χρονη μέσα στο σπίτι της. Ληστεία μετά φόνου με πολλαπλές μαχαιριές.

Το μόνο στοιχείο που υπήρχε στο αρχείο της Ασφάλειας Βόλου ήταν ίχνη γενετικού υλικού που είχε συλλεχθεί από τα νύχια της άτυχης γυναίκας. Κύτταρα δηλαδή από την επιδερμίδα του δράστη που έμειναν κατά την πάλη της με τον δολοφόνο της. H σύγκριση των δειγμάτων γενετικού υλικού «πρόδωσε» τον 39χρονο, αποκαλύπτοντας τον δολοφόνο.

Advertisement

Και σε εκείνη την περίπτωση ο δράστης είχε χρησιμοποιήσει αιχμηρό αντικείμενο για να σκοτώσει το θύμα του. Έφερε συνολικά 20 μαχαιριές, ενώ η πόρτα του διαμερίσματος δεν είχε παραβιαστεί.

Το πτώμα της 69χρονης βρέθηκε, μέσα σε λίμνη αίματος, από τον ίδιο της τον γιο Γιάννη Μηλίνη.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement