Η προφητεία του Τζεφ Μπέζος για το μέλλον της ανθρωπότητας

Advertisement

Μια νέα προφητεία του Τζεφ Μπέζος για το μέλλον της ανθρωπότητας έχει συγκεντρώσει τα φώτα της δημοσιότητας.

O ιδρυτής της Amazon πολύ πριν ασχοληθεί με τις επιχειρήσεις όταν φοιτούσε στο Πανεπιστήμιο Πρίνστον είχε παρακολουθήσει τις διαλέξεις του φυσικού Τζέραλντ Ο’Νιλ που δίδασκε στο ίδιο πανεπιστήμιο.

Ο Ο’Νιλ είχε οραματιστεί τη δημιουργία τεραστίων διαστάσεων κυλινδρικών διαστημικών κατασκευών που θα λειτουργούσαν ως μια μικρές νησίδες γήινου περιβάλλοντος μέσα στο αχανές διαστημικό κενό.

Advertisement

Στο εσωτερικό αυτών των κυλίνδρων που πήραν το όνομα του οραματιστή τους (κύλινδροι Ο’Νιλ) θα προσομοιάζονται οι βαρυτικές, ατμοσφαιρικές και κλιματικές συνθήκες της Γης ώστε οι άνθρωποι να μπορούν όχι απλά να επιβιώσουν αλλά ζουν με αυτονομία καλλιεργώντας εκεί τα τρόφιμα που χρειάζονται για να ζουν.

Ο Μπέζος που εκτός από την Amazon έχει ιδρύσει και την διαστημική εταιρεία Blue Origin, αντίπαλο δέος της Space X του Ελον Μασκ, έχει πει στο παρελθόν ότι οι κύλινδροι Ο’Νιλ αποτελούν την καλύτερη λύση από αυτές που έχουν διατυπωθεί μέχρι στιγμής για τη σωτηρία της ανθρωπότητας σε περίπτωση που για οποιοδήποτε λόγο η παρουσία μας στον πλανήτη τεθεί σε άμεσο κίνδυνο. Έχει προβλέψει μάλιστα ότι μπορεί να δημιουργηθεί απεριόριστος αριθμός τέτοιων κυλίνδρων οι οποίοι θα μπορούν να φιλοξενήσουν συνολικά εκατοντάδες δισ. ίσως και ένα τρισ. ανθρώπους.

Σε ένα φόρουμ που διοργάνωσε στον Καθεδρικό της Ουάσιγκτον ο επικεφαλής του περιοδικού Harvard Business Review το οποίο εκδίδεται από την εκδοτική εταιρεία του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ ο Τζεφ Μπέζος παρόντος του διοικητή της NASA περιέγραψε με περισσότερες λεπτομέρειες την προφητεία του.

Advertisement

«Σε μερικούς αιώνες οι άνθρωποι θα γεννιούνται στο Διάστημα, θα γεννιούνται σε αυτές τις αποικίες και θα επισκέπτονται τη Γη με τρόπο ανάλογο με αυτό που επισκέπτονται οι τουρίστες το πάρκο του Γέλοουστoουν.

Οι αποικίες αυτές θα μοιάζουν με την καλύτερη μέρα που μπορεί να υπάρξει στο Μάουι αλλά αυτή η μέρα θα διαρκεί όλο τον χρόνο.

Δεν θα υπάρχει κακοκαιρία, δεν θα υπάρχουν σεισμοί και όλοι οι άνθρωποι θα θέλουν να πάνε να ζήσουν εκεί» ανέφερε ο Μπέζος. Ο δεύτερος αυτή τη στιγμή πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο (θέση που εναλλάσσεται συχνά με την πρώτη που κατέχει τώρα ο Ελον Μασκ) είπε επίσης ότι θεωρεί τη Γη τον τόπο καταγωγής του ανθρώπου αλλά όχι τον τελικό του προορισμό για αυτό και ίδρυσε τη διαστημική του εταιρεία.

Πηγή/REUTERS/ISAIAH DOWNING

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement