Πωλείται η οικία του John Baldessari στη Σάντα Μόνικα

Advertisement

Ο John Baldessari, ο οποίος έφυγε από τη ζωή στις 2 Ιανουαρίου του 2020, ήταν ο επιδραστικός Αμερικανός conceptual καλλιτέχνης γνωστός για το ότι συνδύαζε στα έργα του φωτογραφία, ζωγραφική και κείμενο.

«Πολύ συχνά σκέφτομαι τον εαυτό μου ως αποτυχημένο συγγραφέα. Θεωρώ ότι μια λέξη και μια εικόνα έχουν το ίδιο βάρος, και μεγάλο μέρος του έργου μου προκύπτει από αυτού του είδους τoυς συλλογισμούς» έλεγε.

Τώρα, το σπίτι του στη Σάντα Μόνικα της Καλιφόρνιας – η πεμπτουσία του «California cool», όπως το έχουν χαρακτηρίσει – είναι έτοιμο να αποκτήσει καινούργιο ιδιοκτήτη· διατίθεται προς πώληση αντί 3,9 εκατομμυρίων δολαρίων.

Advertisement

Ο Baldessari είχε στούντιο και στη Βενετία και στη Σάντα Μόνικα, αλλά το σπίτι στο οποίο ζούσε για δεκαετίες – μια οικία σε ύφος πρώιμου «Craftsman» – είναι στην καρδιά της Σάντα Μόνικα, στη 2nd street, όχι μακριά από τη θάλασσα, με τρία υπνοδωμάτια και δύο λουτρά.

Σύμφωνα με το μεσιτικό γραφείο Crosby Doe το οποίο έχει βάλει την αγγελία πώλησης, ο Baldessari μετά από μια δεκαετία διαβίωσης εκεί ένιωσε ότι χρειαζόταν περισσότερο χώρο, περισσότερο φως και «περισσότερο δημιουργικά συναρπαστικό χώρο διαβίωσης». Απευθύνθηκε στον Ron Godfredsen και στο γραφείο Danna Sigal Architects να μεγαλώσουν τον χώρο και να του δώσουν μια πιο Μοντέρνα ατμόσφαιρα.

Στο πίσω μέρος της οικίας, δημιουργήθηκε μια προσθήκη – υποστηρίζεται ότι είναι επηρεασμένη από τον Frank Lloyd Wright – με μια κουζίνα μέσα στην οποία τρως και μια βιβλιοθήκη. Επιπλέον, φεγγίτες και παράθυρα στο πίσω μέρος – ένα «γνέψιμο» στα έργα του James Turrell. Τα έπιπλα σχεδίασε ο Roy McMakin και κάποια από αυτά θα διατεθούν ξεχωριστά από το γραφείο Crosby Doe. Το σπίτι βρίσκεται μέσα σε κήπο με ελαιώνα, αυλή με γκαζόν και εξωτικά φυτά

(https://www.instagram.com/p/CQMAu4kjmZp/).

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement