Πότε θα ληφθούν τα νέα μέτρα – Τι θα γίνει με σούπερ μάρκετ, εστίαση και click away

Advertisement

Η επόμενη αναμένεται να είναι εβδομάδα αποφάσεων για το αν χρειάζονται νέα μέτρα ή όχι. Τι θα γίνει με σούπερ μάρκετ, εστίαση και click away.

Η Ευρώπη κλείνει και η μία χώρα μετά την άλλη μπαίνουν σε καθεστώς lockdown, ωστόσο για την ώρα η Ελλάδα δεν προχωράει σε μια τέτοια κίνηση. Αυτό δε σημαίνει ότι νέα μέτρα δεν είναι διαρκώς πάνω στο τραπέζι. Νέα μέτρα στα σούπερ μάρκετ και στα εμπορικά καταστήματα που θα αφορούν τους ανεμβολίαστους.

Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC) καλεί τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης να λάβουν επειγόντως μέτρα για το 4ο κύμα κορονοϊού, αλλά στην Ελλάδα η απόφαση είναι να μείνουμε για μερικές μέρες ακόμη όπως σήμερα και την επόμενη εβδομάδα να εξεταστούν τα νέα μέτρα. Σε κάθε περίπτωση οι ανεμβολίαστοι είναι στο επίκεντρο και μαζί και τα σούπερ μάρκετ.

Ορόσημο είναι η 13η Δεκεμβρίου, οπότε συνολικά η ΕΕ θα δει τις επόμενες κινήσεις.Η απερχόμενη Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ πάντως ήθελε γενικό lockdown, αλλά το αίτημα της απορρίφθηκε από τον κυβερνητικό σχηματισμό, δηλαδή τη συγκυβέρνηση Σοσιαλδημοκρατών- Πρασίνων- Φιλελεύθερων, που συγκροτήθηκε μόλις χθες.

Έρχονται νέα μέτρα μέσα στην επόμενη εβδομάδα για ανεμβολίαστους – Rapid test στα σουπερμάρκετ και click away στα μαγαζιά

Advertisement

Η επόμενη αναμένεται να είναι εβδομάδα αποφάσεων για το αν χρειάζονται νέα μέτρα ή όχι. Πληροφορίες λένε ότι αν χρειαστούν νέα μέτρα θα αρχίσουν να λαμβάνονται μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου.

Τα μέτρα που φαίνεται να είναι στο επίκεντρο – χωρίς να αποκλείονται εκπλήξεις – είναι για ανεμβολίαστους, αλλά και για εμβολιασμένους.

Ειδικά αν αποφασιστεί διπλή μάσκα. :

  • Rapid test στα σουπερμάρκετ
  • Click away για ανεμβολίαστους
  • Διπλή μάσκα ΜΜΜ, ffp2

Ένα ακόμη σκληρό μέτρο που δεν αποκλείεται να συζητηθεί είναι ο οριστικός αποκλεισμός των ανεμβολίαστων από την εστίαση. Η απαγόρευση δηλαδή να κάθονται και στους εξωτερικούς χώρους ουσιαστικά θα οδηγεί και στον πλήρη αποκλεισμό τους. Ωστόσο το μέτρο αυτό είναι και το τελευταίο στη λίστα.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement