Μετάλλαξη Όμικρον: Εξετάζονται δύο νέα ύποπτα κρούσματα στην Αθήνα

Advertisement

Δύο νέα ύποπτα κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον εξετάζονται στα εργαστήρια του Ιδύματος ιατροβιολογικών ερευνών.

Η μετάλλαξη Ομικρον φαίνεται να έφτασε στην Αθήνα. Δύο νέα ύποπτα κρούσματα εξετάζονται, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του iEidiseis.gr.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πρόκειται για ταξιδιώτες από την Αφρική. Στον ΕΟΔΥ έχει σημάνει συναγερμός.

Άλλωστε ήταν θέμα χρόνου η μετάλλαξη Ομικρον να φτάσει στην Αθήνα.

Μέχρι σήμερα το πρώτο κρούσμα ήταν στην Κρήτη.

«Πέραν του κρούσματος στην Κρήτη, εξετάζουμε κι άλλα ύποπτα κρούσματα της παραλλαγής Όμικρον στην Ελλάδα», τόνισε ο υπουργός Υγείας προσθέτοντας πως πρόκειται για τουλάχιστον ακόμη δύο περιπτώσεις.

Advertisement

Ο υπουργός Υγείας ανέφερε πως τα ύποπτα κρούσματα που βρίσκονται υπό εξέταση είναι άσχετα με το επιβεβαιωμένο πρώτο κρούσμα της Κρήτης.

«Είναι από συμπολίτες μας που είναι σε άλλες περιοχές και ήρθαν από τις συγκεκριμένες χώρες. Αυτή τη στιγμή έχουν νοσήσει και παρακολουθούμε αν η νόσησή τους συνδυάζεται με Όμικρον ή είναι η Δέλτα», ανέφερε ο κ. Πλεύρης, προσθέτοντας πως τα ύποπτα κρούσματα βρίσκονται και στην Αθήνα.

Επιπλέον, αναφέρθηκε στα διοικητικά πρόστιμα για τους άνω των 60 και τη συσχέτιση του πιστοποιητικού εμβολιασμού με την τρίτη δόση.

«Η πανδημία δημιουργεί ανάλογες ανάγκες στα νοσοκομεία. Πιεζόμαστε. Έχουμε πρόβλημα στις ΜΕΘ ακόμα και μετά την επίταξη γιατρών. Οι άνθρωποι που βρίσκονται εκτός ΜΕΘ λαμβάνουν την ανάλογη φροντίδα. Όλες οι ιδιωτικές ΜΕΘ έχουν ενταχθεί στο ΕΣΥ» ανέφερε μεταξύ άλλων για Covid ασθενείς που παραμένουν εκτός ΜΕΘ.

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement