Εκθέτει το Μαξίμου η Γκάγκα: Ο πρωθυπουργός ενημερώνεται για όλα τα δεδομένα

Advertisement

Χάος στο κυβερνητικό επιτελείο. Ήξερε ή όχι ο πρωθυπουργός, γνωρίζει ή όχι τα δεδομένα και τις μελέτες των ειδικών; Η απάντηση που έδωσε η Μίνα Γκάγκα και εκθέτει το Μαξίμου.

Η αν. υπουργός Υγείας απάντησε λοιπόν, σε ερώτηση για το αν ο πρωθυπουργός ήταν ενημερωμένος για τη μελέτη Τσιόδρα σημειώνοντας: «Κάθε εβδομάδα έχουμε μία συνάντηση με τον πρωθυπουργό που ελέγχει τα δεδομένα και προφανώς αυτό γινόταν πριν αναλάβω εγώ. Ο ίδιος (σσ ο πρωθυπουργός) έχει ζητήσει να βλέπει όλα τα δεδομένα κάθε μέρα.

Ήδη πέρυσι το φθινόπωρο του 2020, που άρχισαν να υπάρχουν κρούσματα στη Θεσσαλονίκη, έστειλε πάρα πολλούς γιατρούς, μεταξύ των οποίων και εμένα, για να δούμε τα τμήματα που είχαν πιο πολύ εμπειρία και είχαν ήδη δει περισσότερα περιστατικά» είπε η κ. Γκάγκα.

Και συμπλήρωσε: «Στη Θεσσαλονίκη, όπου υπήρχε πρόβλημα πήγαμε γιατροί και νοσηλευτές. Συζητήσαμε τα πρωτόκολλα καθώς τα πράγματα ήταν πιο δύσκολα.

Υπήρχε εγρήγορση και τα δεδομένα δίνονται καθημερινά, παρακολουθούνται και γίνονται συνεχείς ενημερώσεις από τους επιστήμονες και αλλάζουν τα μέτρα καθημερινά, όπου χρειαστεί. Βλέπουμε συνεχώς τι παρατηρείται…».

Advertisement

Και όλα αυτά όταν νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου υποστήριξε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν γνώριζε τη συγκεκριμένη μελέτη.

Τέλος η κ. Γκάγκα τόνισε ότι η μελέτη Τσιόδρα – Λύτρα έχει αδυναμίες στα δεδομένα και στον τρόπο που αυτά εξηγούνται.

Δείτε όσα είπε η κ. Γκάγκα (18:28)

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα η κ. Γκάγκα επιχειρώντας να δώσει απαντήσεις στα σφοδρά «πυρά» της αντιπολίτευσης υποστήριξε χαρακτηριστικά ότι «δεν υπάρχει τρόπος να συγκρίνουμε την θνητότητα» και πως «δεν μπορείς να βάλεις απλώς νούμερα», ενώ ο κ. Οικονόμου ξεκαθάρισε -κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών- ότι «δεν ήταν σε γνώση του πρωθυπουργού η μελέτη. Δεν είχε δοθεί σε κανέναν συνεργάτη στο Μαξίμου πριν τη δημοσίευσή της».

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement