Τρεις δημοσκοπήσεις καταγράφουν σημαντικές απώλειες της ΝΔ από το ΚΙΝΑΛ του Νίκου Ανδρουλάκη

ΦΩΤ. ΕUROKINISSI
Advertisement

Στοίχημα για τον ΣΥΡΙΖΑ η ανάκαμψή του – Μετρήσεις έδιναν στο Κίνημα Αλλαγής μετά τις εσωκομματικές κάλπες και την εκλογή Γεννηματά μέχρι και 14,5% και στις κάλπες του 2019 έλαβε 8,1%!

Η Νέα Δημοκρατία εμφανίζεται να σημειώνει απώλειες στις τελευταίες δημοσκοπήσεις, έστω και αν δεν ανακάμπτει ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ κερδισμένο είναι μετά την αλλαγή ηγεσίας το Κίνημα Αλλαγής.

Σύμφωνα με την ΚΑΠΑ Research στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία εμφανίζει απώλειες 2,9 ποσοστιαίων μονάδων (33,8% από 36,7%), ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει σταθερός (23,5% από 23,6%), ενώ το Κίνημα Αλλαγής, υπό το κλίμα που δημιουργείται με την εκλογή Ανδρουλάκη, σχεδόν διπλασιάζει τα ποσοστά του (11,6% από 6,2%) -αύξηση μισής μονάδας καταγράφει και το ΚΚΕ.

Στη δημοσκόπηση της PRORATA για την «Εφημερίδα των Συντακτών» ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ χάνουν από μια ποσοστιαία μονάδα αντίστοιχα, ενώ το Κίνημα Αλλαγής εκτοξεύεται από το 6,5% του Οκτωβρίου σε 11% σήμερα. Ενδιαφέρον εδώ εμφανίζει ότι το 33% των αναποφάσιστων ψηφοφόρων προέρχονται από τη Νέα Δημοκρατία, το 14% από τον ΣΥΡΙΖΑ και μόλις το 4% από το Κίνημα Αλλαγής.

Στη δημοσκόπηση της MRB (1-10 Δεκεμβρίου) η ΝΔ καταγράφει ποσοστό 31,3 % με τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί με 21,2 %. Ακολουθούν: Κίνημα Αλλαγής με 10.5 %, ΚΚΕ με 4,6 %, Ελληνική Λύση με 3,9 %, ΜέΡΑ 25 με 3%, Ελληνες για την πατρίδα με 1,9 %, και ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1%. Σε τηλεφωνική έρευνα της ίδιας εταιρίας, ωστόσο, στο διάστημα 13 – 14 Δεκεμβρίου, μετά και την εκλογή του νέου προέδρου στο ΚΙΝΑΛ, στην πρόθεση ψήφου το Κίνημα Αλλαγής συγκεντρώνει 13,5%.

Advertisement

Η Νέα Δημοκρατία δηλαδή αμέσως μετά την εκλογή Ανδρουλάκη χάνει 0,6% και ο ΣΥΡΙΖΑ 1,5%, γεγονός που διαψεύδει όλους εκείνους που υποστήριζαν ότι η ανάδειξη ηγεσίας θα είναι αποκλειστικά πρόβλημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης-αντιθέτως και τα ποιοτικά στοιχεία των ερευνών αρχίζουν να δείχνουν πως το κυβερνών κόμμα θα έχει θέμα. Αντιθέτως, το πρόβλημα όμως της Κουμουνδούρου είναι ότι ενώ έχει σταματήσει την πτωτική του πορεία, δεν ανακάμπτει και δεν κερδίζει από τη φθορά της Νέας Δημοκρατίας.

Όσον αφορά στο Κίνημα Αλλαγής, το ενδιαφέρον είναι ότι αν θα κατορθώσει να κρατήσει έστω και σε ένα βαθμό την αύξηση του ποσοστού που λαμβάνει την επομένη του αρχηγού του. Αξίζει να σημειωθεί πως μετά την εκλογή της Φώφης Γεννηματά στις εσωκομματικές εκλογές του 2017 μέχρι και 14,5% (PRORATA) ή 12,5% (Metron Analysis) και τελικά έλαβε 8,1%.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement