Πάμε για το πρώτο μίνι lockdown μέσα στις γιορτές

Advertisement

Μόνο απίθανο δεν πρέπει να θεωρείται το σενάριο του μίνι lockdown στη Μυτιλήνη, καθώς έχουν εντοπιστεί δεκάδες κρούσματα κορονοϊού, μεταξύ αυτών πολλά σε παιδιά.

Συναγερμός σήμανε στη Μυτιλήνη λόγω των δεκάδων κρουσμάτων στο νησί. Έτσι, δεν αποκλείεται να δούμε το πρώτο μίνι lockdown μέσα στις γιορτές.

Καθημερινά, σημειώνονται περίπου 70 κρούσματα στο νησί, με πολλά να εντοπίζονται σε εκπαιδευτικούς και μαθητές, με αποτέλεσμαβ

Advertisement

Την ίδια ώρα, μεγάλο εμφανίζεται και το αντιεμβολιαστικό κίνημα στο νησί.

Όπως δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης του νησιού, Πανάγος Κουφέλος στο Mega:

«Έχουμε αύξηση κρουσμάτων στη μαθητική κοινότητα. Έχουν νοσήσει 13 παιδιά στην πρωτοβάθμια, άλλα 13 στη δευτεροβάθμια, και σε νηπιαγωγείο έχει βρεθεί θετικό ένα παιδάκι, ενώ έχουν νοσήσει και 3 εκπαιδευτικοί. Συνολικά γύρω στα 500-570 άτομα την εβδομάδα νοσούν από κορονοϊό. Αλλά είναι μικρό το ποσοστό νοσηλείας στο νοσοκομείο», είπε ο κ. Κουφέλος.

Advertisement

«Υπάρχουν αρκετοί αντιεμβολιαστές. Κυμαινόμαστε γύρω στο 50—55% στους εμβολιασμούς, ωστόσο με την Όμικρον προσέρχονται αρκετοί να εμβολιαστούν. Το νοσοκομείο ανταπεξέρχεται. Εξετάζεται το μίνι lockdown είμαστε σε επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ. Είναι όλα ανοιχτά», πρόσθεσε ο ίδιος.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement