Πράσινο φως από DG Comp στη συγχώνευση Wind – Nova

Advertisement

Με γοργά βήματα «τρέχει» η διαδικασία για την ολοκλήρωση της εξαγοράς της Wind από την United Group με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού να δίνει στην χθεσινή της συνεδρίαση το πολυπόθητο «πράσινο φως», ανοίγοντας το δρόμο για την συγχώνευση της Nova με την Wind.

H United Group, κορυφαίος πάροχος τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών και μέσων ενημέρωσης στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, μητρική της Nova και μέλος της BC Partners, ανακοίνωσε στις 16 Αυγούστου ότι κατέληξε σε συμφωνία με την Crystal Almond Holdings Limited για την εξαγορά της Wind Hellas.

Με την έγκριση της εξαγοράς δίνεται η δυνατότητα στη United Group να συνδυάσει τη Wind με την υφιστάμενη εταιρεία της και πάροχο συνδρομητικής τηλεόρασης, Nova, δημιουργώντας έναν ισχυρό, ολιστικό πάροχο, τον δεύτερο μεγαλύτερο στη χώρα τόσο στις υπηρεσίες σταθερής, όσο και τηλεόρασης.

Advertisement

Επιπλέον, η ένταξη της WIND Ελλάς στο επιχειρηματικό χαρτοφυλάκιο της United Group αναμένεται να ενισχύσει σημαντικά και το αποτύπωμα της UG στην ΝΑ Ευρώπη καθιστώντας την Ελλάδα στρατηγικό κόμβο για την περαιτέρω ανάπτυξη του Ομίλου, δεδομένου ότι πλέον θα αποτελεί την μεγαλύτερη αγορά (31%) του συνολικού του τζίρου.

Η νέα εταιρεία θα έχει περίπου 1,3 εκατ. μοναδικούς πελάτες στη σταθερή τηλεφωνία (650 χιλ. εκτιμάται ότι έχει η Wind και 654 χιλ. έχει ανακοινώσει στο τέλος του 2020 η Nova), αριθμός που την καθιστά δεύτερη σε συνδρομητές σταθερής τηλεφωνίας, μετά τον ΟΤΕ.

Με βάση τα συνολικά έσοδα το νέο σχήμα θα είναι στην τρίτη θέση. Η Nova για την παροχή υπηρεσιών σταθερής στηρίζεται αποκλειστικά στο δίκτυο των υπόλοιπων παρόχων κυρίως του ΟΤΕ, ενώ η Wind έχει ανακοινώσει 421.000 κατασκευασμένες γραμμές οπτικών ινών (NGA) και σχέδια για επέκταση αυτών.

Πρόσφατα μάλιστα προχώρησε στη σύσταση και ξεχωριστής εταιρείας για οπτικές ίνες, με μερική διάσπαση του κλάδου της σταθερής τηλεφωνίας. Η νέα ανώνυμη εταιρεία θα αναλάβει τις υποδομές και ειδικά τις οπτικές ίνες. Επίσης η νέα εταιρεία θα δραστηριοποιείται αποκλειστικά στη χονδρική, πουλώντας τις υπηρεσίες της σε άλλους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους, συμπεριλαμβανομένου και της Wind Hellas.

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement