Άγιο Όρος: Τρεις οι νεκροί από κορωνοϊό – Νόσησε και ηγούμενος μονής

φωτ. EUROKINISSI
Advertisement

Ξαναφουντώνει η πανδημία στο Άγιον Όρος όπου από τα τέλη Νοεμβρίου τρεις άνθρωποι- δύο μοναχοί κι ένας εργάτης- έχουν χάσει τη ζωή τους ενώ νοσεί και ο 90χρονος ηγούμενος της μονής Αγίου Παύλου, Παρθένιος, ο οποίος δηλώνει αρνητής του κορονοϊού και αντιεμβολιαστής.

Συμφωνα με το makthes.gr που επικαλείται πηγές από τη μοναστική πολιτεία, η κατάσταση του ηγουμενου δεν είναι σοβαρή και παραμένει στο μοναστήρι. Για τη Μονή Αγίου Παύλου το πρόβλημα εντοπίζεται και στα σημαντικά κελλιά που έχει. Είναι χαρακτηριστικό πως τον Μάρτιο του 2021, σε κελλιά της Νέας Σκήτης που υπάγεται στην Μονή Αγίου Παύλου υπήρχαν 23 θετικά κρούσματα!

Η Μονή Αγίου Παύλου είναι ουσιαστικά αυτή που έβαλε το Άγιον Όρος στον χάρτη της πανδημίας το Σεπτέμβριο του 2020. Τότε ανιχνεύτηκαν στη μονή, για πρώτη φορά στην Αθωνική Πολιτεία, 8 κρούσματα κορονοϊού. Το αποτέλεσμα ήταν η μονή να μπει σε καραντίνα και να τεθούν σε εφαρμογή για πρώτη φορά περιοριστικά μέτρα για τις επισκέψεις στο ‘Αγιον Όρος. Εξαιτίας της κατάστασης στη μονή, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ μπήκε τότε για πρώτη φορά στον Άγιον Όρος, εξέτασε μοναχούς και εντόπισε κρούσματα σε τουλάχιστον ακόμα δύο μονές.

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement