Πλεύρης: Η παραλλαγή Όμικρον έχει τη δυναμική να κυριαρχήσει στην Αττική το επόμενο 15νθήμερο

Advertisement

Τους τρεις πυλώνες μέτρων ανέλυσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, αναφέροντας πως σήμερα οι ειδικοί θα εξετάσουν το σκέλος της διασκέδασης, της τηλεργασίας και των γηπέδων.

Ο υπουργός Υγείας τόνισε πως  υπάρχει μία μεγάλη αύξηση στην Αττική τις τελευταίες ημέρες, επισημαίνοντας πως η παραλλαγή Όμικρον έχει τη δυναμική να κυριαρχήσει στην Αττική το επόμενο 15νθήμενο.

Σχετικά με την συνεδρίαση της επιτροπής, ο υπουργός Υγείας τόνισε πως στο τραπέζι θα τεθούν περιορισμοί σχετικά με την διασκέδαση, τα γήπεδα και την τηλεργασία.

Advertisement

Όσον αφορά τη διασκέδαση επισήμανε πως αυτό που συζητείται κυρίως είναι ο περιορισμός στο ωράριο και οι πελάτες να είναι καθήμενοι, ενώ σχετικά με τα σχολεία τόνισε αυτά δεν συμπεριλαμβάνονται στις ανακοινώσεις της κυβέρνησης, προσθέτοντας πως το θέμα θα επανεξεταστεί λίγο πριν αυτά ανοίξουν.

Ο υπουργός Υγείας επανέλαβε πως πρόκειται για ένα δυναμικό φαινόμενο που παρακολουθείται εκτενώς, ενώ κάλεσε να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όσοι διασκέδασαν έξω τα Χριστούγεννα.

«Ένας βασικός στόχος είναι να μην μεταφερθεί η νοσηρότητα από τις μικρότερες ομάδες στις μεγαλύτερες, να προσέξουν τα παιδιά που έχουν βγει, να προσέξουν τις επαφες με τους γονείς και τους παππούδες τους».

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement