Προς απέλαση ο Νόβακ Τζόκοβιτς: Οι Αυστραλοί ακύρωσαν τη βίζα του

Advertisement
Η Αυστραλία ακύρωσε τη βίζα του Νόβακ Τζόκοβιτς λίγες μέρες πριν ξεκινήσει το Australian Open.

Ο υπουργός Μετανάστευσης της Αυστραλίας, Άλεξ Χοκ, ακύρωσε τελικά τη βίζα του Νόβακ Τζόκοβιτς.

Η εξέλιξη αυτή πιθανότατα θα οδηγήσει στην απέλαση του Νο 1 τενίστα του κόσμου και θα τον θέσει εκτός διεκδίκησης του τουρνουά γκραν σλαμ.

Πριν την απόφαση, είχαν προηγηθεί οι δηλώσεις του πρωθυπουργού Σκοτ Μόρισον χθες, ότι αναμένει από τις Αρχές να εφαρμόσουν τις πολιτικές της Αυστραλίας, σύμφωνα με τις οποίες οι αλλοδαποί μη κάτοικοι πρέπει να είναι διπλά εμβολιασμένοι ή να έχουν ιατρική εξαίρεση.

Advertisement

Δεν αποκλείεται τώρα να ακολουθήσει νέα έφεση από την πλευρά Τζόκοβιτς, όμως ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την έναρξη του Australian Open. Στην κλήρωση που έγινε κανονικά και συμμετείχε ο Σέρβος τενίστας, έβγαλε ότι θα αντιμετώπιζε τον συμπατριώτη του, Μιομίρ Κετσμάνοβιτς, τη Δευτέρα ή την Τρίτη.

Το πρώτο Γκραν Σλαμ της σεζόν θα ξεκινήσει τη Δευτέρα και θα ολοκληρωθεί στα 30 Ιανουαρίου.

Υπενθυμίζεται πως στις 5 Ιανουαρίου ο Νόβακ Τζόκοβιτς έφτασε στη Μελβούρνη και την επόμενη μέρα συνελήφθη. Του κοινοποιήθηκε ότι ενδεχομένως να απελαθεί. Στο δικαστήριο που έγινε στις 7 Ιανουαρίου το δικαστήριο τον δικαίωσε και συμφώνησε να εξετάσει την έφεσή του για την ακυρωμένη βίζα του, όμως σήμερα, 14 Ιανουαρίου, η αυστραλιανή κυβέρνηση αποφάσισε να ακυρώσει τη βίζα του.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement