Γλυφάδα: Έκρηξη σε συγκρότημα κατοικιών – Τι ψάχνουν οι αρχές

Έκρηξη σε συγκρότημα κατοικιών στη Γλυφάδα, τα ξημερώματα της Τρίτης 18 Ιανουαρίου 2022. Η έκρηξη του αυτοσχέδιου μηχανισμού σημειώθηκε στην κεντρική είσοδο της περίφραξης του συγκροτήματος κατοικιών, στην οδό Οινόης 64, ενώ δεν υπήρξαν τραυματίες. Παρόλα αυτά προκλήθηκαν υλικές ζημιές σε τρία αυτοκίνητα. (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)
Advertisement

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Ασφάλειας Αττικής για να διαπιστωθούν τα κίνητρα και ο στόχος της επίθεσης, μισή ώρα μετά τις τρεις τα ξημερώματα, όπου άγνωστοι δράστες τοποθέτησαν αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό έξω από την μεταλλική είσοδο της περίφραξης συγκροτήματος κατοικιών, επί της οδού Οινόης 64, στην Γλυφάδα.

Από την έκρηξη διαλύθηκε η μεταλλική είσοδος και προκλήθηκαν ζημιές τόσο στην είσοδο του κτιριακού συγκροτήματος όσο και σε τρία σταθμευμένα αυτοκίνητα που βρίσκονταν εξωτερικά της περίφραξης, στον δρόμο.

Στο σημείο βρίσκονται άντρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ) και της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για την συλλογή των υπολειμμάτων του μηχανισμού που χρησιμοποιήθηκε από τους δράστες, ενώ η έρευνα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη για να διαπιστωθούν τόσο τα κίνητρα όσο και ο πιθανός στόχος ανάμεσα στους ενοίκους του συγκροτήματος.

Advertisement

Στις έρευνες δεν εμπλέκεται η Κρατική Ασφάλεια ή η Αντιτρομοκρατική και όπως όλα δείχνουν η συγκεκριμένη επίθεση αφορά στις αρμοδιότητες του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών.


Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement