Γενική αργία αύριο 25/1 σε Δημόσιο και ιδιωτικό τομέα λόγω του χιονιά

Advertisement

Ο χιονιάς είναι αρκετός για να παραλύσει ολόκληρη η Αττική και κηρύσσεται γενική αργία αύριο 25/1 παντού, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Γενική αργία αύριο σε Δημόσιο και ιδιωτικό τομέα ανακοινώνει η κυβέρνηση. Άλλωστε η Αττική δεν άντεξε και λύγισε. Τα σοβαρά προβλήματα στην Αττική Οδό, οι διακοπές ρεύματος στα βόρεια προάστια, η αδυναμία των λεωφορείων να κινηθούν, τα προβλήματα στον ΗΣΑΠ, το ατελείωτο μποτιλιάρισμα παντού έφεραν και τη γενική αργία για να μην έχουμε τα ίδια ζητήματα.

Έτσι με κυβερνητική απόφαση κηρύσσεται γενική αργία αύριο παντού, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Advertisement

Σύμφωνα με όσα ισχύουν για τις ημέρες που είναι υποχρεωτική αργία, απαγορεύεται η απασχόληση των εργαζομένων και η λειτουργία των επιχειρήσεων. Επίσης δεν είναι νόμιμος ο συμψηφισμός ημέρας οφειλόμενης ανάπαυσης (ρεπό), με την ημέρα υποχρεωτικής αργίας.

Οι εργαζόμενοι που θα απασχοληθούν δικαιούνται:

αν αμείβονται με ημερομίσθιο, το σύνηθες καταβαλλόμενο ημερομίσθιό τους και προσαύξηση 75% που θα υπολογισθεί στο νόμιμο ωρομίσθιό τους για όσες ώρες απασχοληθούν στην περίπτωση που οι εργαζόμενοι αμείβονται με μηνιαίο μισθό:

Advertisement

α) αν πρόκειται για επιχειρήσεις που αργούν κατά τις Κυριακές και ημέρες αργίας και εκτάκτως θα λειτουργήσουν τις ημέρες υποχρεωτικής αργίας, οφείλεται το 1/25 του 2συνήθως καταβαλλομένου μισθού τους και επιπλέον προσαύξηση 75% επί του νόμιμου ημερομισθίου για όσες ώρες απασχοληθούν

β) αν πρόκειται για επιχειρήσεις που λειτουργούν νόμιμα κατά τις Κυριακές και τις λοιπές απ’ το νόμο αργίες, οφείλεται μόνον προσαύξηση 75%, που υπολογίζεται στο 1/25 του νομίμου ημερομισθίου τους για όσες ώρες απασχοληθούν.

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement