Ξεκίνησε από τον στρατό ο απεγκλωβισμός των οδηγών στην Αττική Οδό

ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ "ΕΛΠΙΣ" / ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟ (ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI)
Advertisement

Με σημαντική καθυστέρηση, κι ενώ εκατοντάδες οδηγοί παραμένουν εγκλωβισμένοι στα οχήματά τους για πάνω από πέντε και επτά ώρες, η κυβέρνηση επιστράτευσε τον Στρατό και την ΕΛΑΣ για να τους απομακρύνει από την Αττική Οδό, που παραμένει θαμμένη στο χιόνι.

Γύρω στις 19.30 έφτασαν τα πρώτα οχήματα του Στρατού, τα οποία ξεκίνησαν την επιχείρηση απεγκλωβισμού, η οποία, υπό τις συνθήκες που επικρατούν στην Αττική Οδό αναμένει να κρατήσει αρκετά.

Είχε προηγηθεί οργίλη τοποθέτηση από τον Υπουργό Πολιτικής Προστασίας κ. Χρήστο Στυλιανίδη εναντίον των υπευθύνων της εταιρείας, οι οποίοι, όπως είπε, μέχρι και χθες, διαβεβαίωναν την κυβέρνηση ότι είναι απολύτως έτοιμοι επιχειρησιακά για να αντιμετωπίσουν τον επερχόμενο χιονιά, αλλά και εισαγγελική παρέμβαση για τη διερεύνηση των ευθυνών των ιθυνόντων.

Advertisement

Μετά από διαβουλεύσεις μεταξύ του Μεγάρου Μαξίμου, του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας, του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, ξεκίνησε η επιχείρηση απεγκλωβισμού των οδηγών από έξι σημεία της Αττικής Οδού.

Οι μαρτυρίες των εγκλωβισμένων οδηγών είναι συγκλονιστικές, αφού παραμένουν επί ώρες στα αυτοκίνητά τους, τα οποία είναι σχεδόν θαμμένα στο χιόνι, χωρίς ενημέρωση από κανέναν για το τί μέλλει γενέσθαι και σε κάποιες περιπτώσεις χωρίς καύσιμα για να διατηρήσουν το εσωτερικό των οχημάτων τους ζεστό.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement