Κακοκαιρία Ελπίς – Μαρτυρία: Άρχισα να έχω σπασμούς από το κρύο – Το τρένο που ήρθε πήγαινε τους επιβάτες πέρα – δόθε

Advertisement

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες των ανθρώπων που έμειναν εγκλωβισμένοι από το πρωί της Δευτέρας μέχρι και το πρωί της Τρίτης στην Αττική Οδό μέσα στα αυτοκίνητά τους και με την κακοκαιρία Ελπίδα να μαίνεται. Η ηχολήπτρια του OPEN Μόνικα Γαλανοπούλου ήταν μία από τους ανθρώπους που εγκλωβίστηκαν στον υποτιθέμενο «ασφαλέστερο δρόμο της χώρας» και μίλησε στην εκπομπή «Ωρα Ελλάδος» για τα όσα εφιαλτικά βίωσε, ενώ πρόσθεσε ότι η ταλαιπωρία συνεχίζεται καθώς δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για το τι θα κάνει με το αυτοκίνητό της που παραμένει στην Αττική Οδό.

Η ίδια ανέφερε πως ήταν κλεισμένη στο αυτοκίνητό της για 15 ολόκληρες ώρες και τελικά δεν έφτασε μέχρι το σπίτι της αλλά μέχρι ένα φιλικό σπίτι στην Κάντζα, όπου την φιλοξένησαν. Ήταν από τους οδηγούς που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το αυτοκίνητό τους μέσα στη νύχτα, διαφορετικά η ταλαιπωρία μπορεί να συνεχιζόταν για πολλές ακόμα ώρες.

«Είχα αρχίσει ήδη να έχω σπασμούς από το κρύο. Δεν ξέρω πως θα την έβγαζα και αν θα την έβγαζα καθαρή. Κατά τις 2 παρά ήρθε ένα τρένο να μας πάρει. Περπατήσαμε μέχρι τη στάση της Κάντζας και πηδήξαμε κάτι μάντρες για να μπούμε στο τρένο. Για καλή μου τύχη με πήρε τηλέφωνο ο συνάδελφος δημοσιογράφος τηλέφωνο για να δει τι κάνω επειδή είχα κάνει κάποια ποστ στο Facebook και με φιλοξένησε», σημείωσε η Μόνικα Γαλανοπούλου και πρόσθεσε ότι το τρένο δεν θα τους πήγαινε σε συγκεκριμένο προορισμό.

Advertisement

Το τρένο δεν θα μας πήγαινε κάπου συγκεκριμένα – Απλά θα πηγαίναμε πέρα δόθε

«Οι υπόλοιποι που μπήκαν στο τρένο δεν ξέρω τι έγιναν. Μας είπαν ότι δεν θα μας πήγαιναν κάπου συγκεκριμένα. Θα μας πήγαιναν πέρα – δόθε από το αεροδρόμιο στη Δουκίσσης Πλακεντίας μέχρι να δουν τι θα κάνουν. Απλά για να είμαστε κάπου πιο ζεστά», σημείωσε η τεχνικός του OPEN και τόνισε ότι κατάλαβε ότι ήταν η αμαξοστοιχία που ανακοινώθηκε ότι θα βοηθούσε τους ανθρώπους στην Αττική Οδό.

«Μας είπαν ότι θα έχει μέσα ένα μπουκάλι νερό και κάτι φαγώσιμο για όλους. Ο κόσμος ήταν πάρα πολύς. Ήταν μικρά παιδιά, ήταν ηλικιωμένοι, ήταν μωρά, ήταν κατοικίδια και ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε», τόνισε.

«Μου τέλειωνε η βενζίνη, έκλεισα τη μηχανή και άρχισα να παγώνω»

Η Μόνικα Γαλανοπούλου μίλησε για τις εφιαλτικές στιγμές που βίωσε εκείνη και χιλιάδες ακόμα οδηγοί που εγκλωβίστηκαν μέσα στα οχήματά τους. «Κάποια στιγμή έβλεπα ότι μου τελείωνε η βενζίνη και έκλεισα τη μηχανή. Τότε άρχιζα να παγώνω. Καταλαβαίνετε τι θα είχε συμβεί άμα δεν έβγαινα με τα πόδια για να φύγω. Δεν θέλω να το σκέφτομαι αλήθεια».

Advertisement

Η ίδια επιβεβαίωσε όσα έχουν πει και οι υπόλοιποι εγκλωβισμένοι οδηγοί. Ότι δηλαδή δεν είχαν καμία ενημέρωση από την Αττική Οδό, ούτε τους είπαν κάτι όταν πέρασαν τα διόδια για να μπουν.

«Δεν ξέρω τι θα γίνει με το αυτοκίνητο»

Η Μόνικα Γαλανοπούλου σημείωσε ότι ακόμα και τώρα η ταλαιπωρία της συνεχίζεται καθώς δεν έχει καμία ενημέρωση για το τι μέλλει γενέσθαι με το αυτοκίνητό της. «Εδώ που φιλοξενούμαι δεν υπάρχει ρεύμα και δεν ξέρω τι γίνεται στον έξω κόσμο. Δεν ξέρω πώς και πότε θα φτάσω στο αυτοκίνητό μου, ούτε σε τι κατάσταση θα το βρω. Έχω αφήσει κάποια βενζίνη για να φύγω».

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement