Να δοθούν στη δημοσιότητα τα πρακτικά της σύσκεψης της κυβέρνησης με την Αττική Οδό

Advertisement

Γιατί αποκρύφτηκε ότι στις δυο κρίσιμες συσκέψεις συμμετείχαν ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Χρήστος Ταραντόπουλος, ότι δηλαδή το συντονισμό έκανε το Μαξίμου.

Η Αττική Οδός, με ανακοίνωσή της, μας πληροφορεί πως στις δυο κρίσιμες συνεδριάσεις για την αντιμετώπιση της «Ελπίδας», παρόντων του υπουργού Επικρατείας Άκη Σκέρτσου και του υφυπουργού Χρήστου Τριαντόπουλου, κρατήθηκαν πρακτικά.

Την ύπαρξη πρακτικών επιβεβαίωσε η στήλη και από κυβερνητικές πηγές.

Advertisement

Η Αττική Οδός επιμένει πως και στις δυο συνεδριάσεις «δια των εκπροσώπων της που παρέστησαν στις συντονιστικές συσκέψεις της 21ης και 23ης Ιανουαρίου των αρμόδιων φορέων υπό τον Υπουργό Πολιτικής Προστασίας, όπως αναγράφεται και στα πρακτικά, έθεσε εξαρχής -και στις δυο συνεδριάσεις – ρητώς αιτήματα προληπτικής απαγόρευσης των φορτηγών – βαρέων οχημάτων από το βράδυ της Κυριακής 23 Ιανουαρίου όπως είχε αποφασισθεί σε αντίστοιχες συγκυρίες στο παρελθόν».

Η εταιρεία επιμένει πως ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης τοποθετήθηκε σαφώς κατά της προληπτικής απαγόρευσης κυκλοφορίας, λέγοντας ότι πρέπει να διασφαλιστεί η οικονομική – εφοδιαστική αλυσίδα.

Από τη στιγμή που έχουν τηρηθεί πρακτικά είναι λοιπόν εύκολο να πληροφορηθούμε ποιος λέει αλήθεια και ποιος λέει ψέματα: Με τη δημοσιοποίηση των πρακτικών!

Advertisement

Η κυβέρνηση έχει την υποχρέωση να τα δημοσιοποιήσει. Με τον πόλεμο που έχει ανοίξει με την Αττική Οδό δεν θα της είναι και δύσκολο εάν έχει δίκιο αυτή και λέει ψέματα η εταιρεία- εκτός αν λέει ψέματα η κυβέρνηση. Η αντιπολίτευση, επίσης, οφείλει να ζητήσει τη δημοσιοποίηση των πρακτικών αυτών, όπως και οι εισαγγελικές αρχές.

ΥΓ: Η αποκάλυψη της συμμετοχής στη σύσκεψη του Άκη Σκέρτσου και του Χρήστου Τριαντόπουλου, έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Πρώτον, γιατί η συμμετοχή τους αποκρύφτηκε έως σήμερα, προκειμένου να αποδοθούν όλες οι ευθύνες για το «ναυάγιο της κυβέρνησης στα χιόνια» στον υπουργό Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Στυλιανίδη, ενώ στο συντονισμό συμμετείχε το «επιτελικό κράτος» του μεγάρου Μαξίμου.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement