Πάτρα: Ξέχασαν να εμβολιάσουν 85χρονο στο Άσυλο Ανιάτων και κόλλησε κορωνοϊό

Advertisement

Ένα απίστευτο συμβάν σημειώθηκε στο Άσυλο Ανιάτων στην Πάτρα, όταν οι συγγενείς ενός ηλικιωμένου διαπίστωσαν πως ο άνθρωπος τους δεν είχε καν ούτε καν την πρώτη δόση του εμβολίου, ενώ είχαν δώσει έγκριση και για την τρίτη.

Ο άτυχος 85χρονος, τελικά κόλλησε κορονοϊό και αυτή την ώρα νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας». Πάσχει από σοβαρά υποκείμενα νοσήματα και είναι σχεδόν κατάκοιτος με αποτέλεσμα να υπάρχει για την εξέλιξη της πορείας της υγείας του.

Να σημειωθεί ότι στο Άσυλο Ανιάτων το τελευταίο διάστημα έχουν καταγραφεί πάνω από 20 κρούσματα σε τροφίμους με περίπου 10 εξ αυτών να νοσηλεύονται στα νοσοκομεία.

Advertisement

Γιατί δεν έγινε ο εμβολιασμός

Η οικογένεια του 85χρονου είχε δώσει την έγκρισή της για τον εμβολιασμό του με την α΄και β’ δόση, από τον περασμένο Μάιο (στις 17 του μήνα), στέλνοντας σχετικό email με την συναίνεση για το εμβολιασμό, όπως είχε ζητηθεί.

Οκτώ μήνες μετά (την 1η Ιανουαρίου 2022) και ενώ η οικογένεια του 85χρονου θεωρούσε ότι ο τρόφιμος είχε εμβολιαστεί, έστειλαν νέο email με τη συναίνεσή τους για τον εμβολιασμό του με την τρίτη δόση ενόψει και της επίσκεψης του κλιμακίου του ΕΟΔΥ στο ίδρυμα.

Έκπληκτοι τότε οι συγγενείς ανακάλυψαν ότι ο ηλικιωμένος τρόφιμος δεν είχε καν εμβολιαστεί με καμία δόση. Η απάντηση που έλαβαν από τη γραμματεία του Ιδρύματος ήταν ότι η ευθύνη της 8μηνης καθυστέρησης του εμβολιασμού του ανήκει στον ΕΟΔΥ.

Advertisement

Η απάντηση του ιδρύματος

Ο διευθυντής του Ιδρύματος Άσυλο Ανιάτων Πατρών που λειτουργεί στην πλατεία Παντοκράτορος στην Πάτρα, Άρης Γκατζόγιας και η πρόεδρος του σωματείου, Γωγώ Καραλή απαντώντας στο thebest για το θέμα μετά από αίτημα σημειώνουν χαρακτηριστικά:

«Μετά από διερεύνηση που έγινε εξ’ αφορμής δημοσιεύματος της ιστοσελίδας “THE BEST”, διαπιστώσαμε ότι το Ίδρυμα από παραδρομή δεν είχε διαβάσει e-mail που είχε σταλεί από οικογένεια περιθαλπόμενού μας στις 17 Μαΐου 2021 με την οποία μας ζητούσαν να συμπεριληφθεί στην λίστα προς εμβολιασμό.

Λάβαμε γνώση από την οικογένεια για την παραδρομή μας αυτή στα τέλη Δεκεμβρίου και αμέσως συμπεριλάβαμε τον εν λόγω περιθαλπόμενο στην λίστα εικοτεσσάρων συνολικά εξ’ αυτών, που στείλαμε στον ΕΟΔΥ στις 3 Ιανουαρίου του 2022 για το εμβολιασμό που επρόκειτο να γίνει εντός του μηνός και οποίος αναβλήθηκε επειδή στο μεταξύ εμφανίστηκαν σποραδικά κρούσματα σε εργαζόμενους και περιθαλπόμενους.

Advertisement

Για το Φιλανθρωπικό Σωματείο

Η Πρόεδρος

Γωγώ Καραλή».

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement