Δολοφονία 19χρονου: «Ήμουν εκεί, αλλά δεν άγγιξα τον Άλκη» – Όσα θα ισχυριστεί ο 23χρονος στον Ανακριτή

ΦΩΤ. EUROKINISSI
Advertisement
Στον Ανακριτή τη Δευτέρα ο 23χρονος συλληφθείς για την δολοφονική επίθεση στον 19χρονο Άλκη. Όσα θα υποστηρίζει. Τι υποστηρίζει στο iEidiseis ο δικηγόρος του.

«Ημουνα εκεί, αλλά δεν άγγιξα τον Άλκη». Αυτό αναμένεται να υποστηρίξει τη Δευτέρα απολογούμενος στον ανακριτή ο 23χρονος Αλβανός, που κατηγορείται για τη δολοφονία του 19χρονου Αλκη Καμπανού.

Γρίφος παραμένει, εάν θα αποκαλύψει τους συναυτουργούς του. Ο κατηγορούμενος, που όπως αποκάλυψε το iEidiseis ταυτοποιήθηκε ως οδηγός ενός εκ των ΙΧ, στα οποία επέβαιναν οι εμπλεκόμενοι χούλιγκανς – το οποίο μάλιστα είναι δικό του – θα επιμείνει στην αρχική γραμμή της άρνησης του. Ωστόσο δεν μπορεί να αρνηθεί τη φυσική του παρουσία στο χώρο της δολοφονίας, καθώς τον προδίδουν τα ευρήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα υποστηρίξει ότι, δεν είναι ο δράστης της δολοφονίας του Άλκη και πως ενώ ήταν εκεί μαζί με τους άλλους, δεν ήρθε σε φυσική επαφή με τα θύματα, ούτε με τον 19χρονο, ούτε με τους δύο τραυματίες.

Advertisement

«Δεν τους άγγιξα», αναμένεται να ισχυριστεί.

Ο δικηγόρος του Θόδωρος Σιμόπουλος μιλώντας στο iEidiseis, είπε:

«Εξετάζουμε την δικογραφία και μελετάμε τα στοιχεία. Το μόνο βέβαιον είναι ότι ο άνθρωπος αυτός δεν έχει δολοφονήσει τον άτυχο Άλκη. Αυτή είναι η θέση του. Επιφυλάσσομαι μετά την απολογία του στην ανακρίτρια να δώσω περισσότερες πληροφορίες για την υπόθεση. Το σίγουρο είναι ότι δεν σήκωσε το μαχαίρι. Όχι απλά δεν σήκωσε το μαχαίρι αλλά δεν ήρθε και σε φυσική επαφή με τα θύματα. Ούτε με τον άτυχο Άλκη ούτε με τους δύο τραυματίες»

Το «έσκασε» στην Αλβανία 20χρονος που συμμετείχε στην επίθεση

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού. Όπως αναφέρει το thestival, μία μέρα πριν από την ταυτοποίησή του από την ΕΛ.ΑΣ 20χρονος Αλβανός που συμμετείχε στη δολοφονική επίθεση διέφυγε στην Αλβανία.

Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ του thestival, ο δράστης πέρασε τα ελληνοαλβανικά σύνορα προχθές. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης κατάφεραν να τον ταυτοποιήσουν χθες το μεσημέρι. Όταν αναζήτησαν το όνομά του στη βάση δεδομένων της ΕΛ.ΑΣ. διαπίστωσαν με έκπληξη ότι το προηγούμενο βράδυ ταξίδεψε για την Αλβανία.

Advertisement

Το προφίλ του 20χρονου

Πρόκειται για στενό φίλο του 23χρονου Αλβανού που έχει συλληφθεί και κρατείται στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης για τη δολοφονία του Άλκη. Οι δυο τους ανήκουν στον ίδιο σύνδεσμο οπαδών.

Τον Μάρτιο του 2019 είχαν επιτεθεί από κοινού σε δύο οπαδούς του Άρη, στο ίδιο σημείο που δολοφονήθηκε ο Άλκης. Τότε η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους τον είχε ταυτοποιήσει ως δράστη για την επίθεση και σχημάτισε σε βάρος του δικογραφία. Για τον 20χρονο θα εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης.

Αναζητούν 10 άτομα οι Αρχές

Τουλάχιστον 10 άτομα φαίνεται ότι συμμετείχαν στη δολοφονική επίθεση.

Advertisement

Αυτό εκτιμούν οι αξιωματικοί που ερευνούν την υπόθεση, καθώς στο βιντεοληπτικο υλικό που έχουν στα χέρια τους οι αρχές, αποτυπώνονται 4 αυτοκίνητα. Τα δύο που έχουν καταγράφει στο βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου, είναι σταθμευμένα στον ένα κάθετο δρόμο της Θεοδόση Γαζή και με αυτά φαίνεται να διαφεύγουν 6 δράστες.

Σύμφωνα με πληροφορίες άλλα δύο Ι.Χ. βρίσκονται στον παράλληλο του συγκεκριμένου δρόμου. Φαίνεται ότι με αυτόν τον τρόπο, οι δράστες προσπαθούσαν να «εγκλωβίσουν» τα θύματα τους. Μάλιστα η αστυνομία δεν αποκλείει να είχαν προβεί σε αντίστοιχο «σαφάρι» αναζήτησης οπαδών αντίπαλων ομάδων και τις προηγούμενες ημέρες και για αυτό το λόγο βρίσκεται σε αναζήτηση επιπλέον βιντεοληπτικο υλικού, πριν την ημέρα της δολοφονίας.

Πηγή/Φωτ. Εurokinissi

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement