Μητέρα των τριών κοριτσιών στην Πάτρα: Ας ψάξουν ό,τι θέλουν – Θέλουμε να ηρεμήσουν τα παιδιά μας

Advertisement

«Η οικογένεια θέλει να γίνει έρευνα, για να σταματήσουν οι εικασίες…», ξέσπασε η μητέρα των τριών παιδιών που πέθαναν στην Πάτρα.

«Θέλουμε να ηρεμήσουν τα παιδιά μας…» δηλώνει μεταξύ άλλων η μητέρα των τριών μικρών κοριτσιών, που πέθαναν αιφνίδια μέσα σε τρία χρόνια στην Πάτρα.

Η κα Πισπιρίγγου, μιλώντας στην εφημερίδα «Πελοπόννησος», αναφέρθηκε στην έρευνα των αρχών για την υπόθεση του θανάτου των παιδιών, λέγοντας το εξής: «Ας ψάξουν ό,τι θέλουν. Εδώ έφθασαν στο σημείο να κατηγορούν… Δηλαδή η Ιριδα, ένα παιδί που είχε πρόβλημα εκ γενετής, ακόμη και γι’ αυτό λένε διάφορα.

Εγώ φυσικά ζητώ να γίνει έρευνα. Η οικογένεια θέλει να γίνει έρευνα. Και θέλει έρευνα για να σταματήσουν οι εικασίες. Θέλουμε να ηρεμήσουν τα παιδιά μας».

«Να σταματήσουν να μιλάνε για τα παιδιά μου, όσοι δεν τα έχουν καν εξετάσει»

Σχετικά με τις πληροφορίες που κυκλοφόρησαν για πιθανή εκταφή των κοριτσιών, ξεκινώντας από τη Τζωρτζίνα, η γυναίκα δήλωσε πως δεν έχει πληροφορηθεί το παραμικρό. Μάλιστα εξέφρασε την απορία της για το συγκεκριμένο ενδεχόμενο,δεδομένου ότι η Τζωρτζίνα πέθανε στα τέλη Ιανουαρίου και έχει γίνει νεκροοψία, όπως είπε. «Γιατί να βγάλουν το παιδί; Για ποιο λόγο;» ήταν η πρώτη της αντίδραση.

Advertisement

Παράλληλα, η κα Πισπιρίγγου παρακάλεσε να σταματήσουν όλα αυτά που συμβαίνουν. «Να σταματήσουν να μιλάνε για τα παιδιά μου, όσοι δεν τα έχουν καν εξετάσει και καλούνται από δημοσιογράφους να μιλήσουν γενικά και αόριστα», τόνισε.

Ενδείξεις εγκληματικής ενέργειας αναζητούν οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ

Στο μεταξύ, ενδείξεις εγκληματικής ενέργειας θα αναζητήσουν, όπως έγινε γνωστό, οι αξιωματικοί του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής, στο υλικό που συγκεντρώνουν για τον αιφνίδιο θάνατο των τριών παιδιών.

Δικογραφίες, ιατροδικαστικές εκθέσεις και αποτελέσματα ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων, πρόκειται να αξιολογηθούν από αξιωματικούς με ειδικές γνώσεις για να διαπιστωθεί αν τυχόν οι τρεις θάνατοι συνδέονται με κάποια αξιόποινη πράξη.

Advertisement

Σε πρώτη φάση τα στελέχη της Ασφάλειας συγκεντρώνουν τις δικογραφίες που έχουν σχηματιστεί για το θάνατο της Μαλένας, της Ίριδας και της Τζωρτζίνας, αλλά και τις σχετικές ιατροδικαστικές εκθέσεις. Για τη διερεύνηση τους θα χρειαστεί διαφορετική εξειδίκευση και προσέγγιση, από άτομα με κατάλληλων ειδικοτήτων για να μπορέσουν να βγουν ασφαλή συμπεράσματα.

Η ταξινόμηση, η διαχείριση και η αξιολόγηση του υλικού θα γίνει μαζί με την Εισαγγελία Εφετών Πάτρας, που ανέθεσε την διερεύνηση με στοχευμένες κατευθύνσεις στην συγκεκριμένη υπηρεσίας της ΕΛ.ΑΣ.

«Μπορεί να είναι κάτι τυχαίο και επιστημονικά τεκμηριωμένο, ίσως όμως και κάτι πολύ σοβαρό. Αν κάτι δεν είναι αδύνατο, μπορεί να έχει συμβεί…», αναφέρουν χαρακτηριστικά αρμόδιοι αξιωματικοί, ξεκαθαρίζοντας ότι η υπόθεση προσεκτική, σοβαρή και ενδεχομένως χρονοβόρα διερεύνηση για να υπάρξει ένα αξιόπιστο αποτέλεσμα.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement