Πανδημία: Πώς θα πάμε έως το καλοκαίρι – Αύριο οι ανακοινώσεις για το εμβόλιο της Novavax

Advertisement
Στην ενημέρωση της Δευτέρας θα ανακοινωθεί πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα για τους εμβολιασμούς με το νέο εμβόλιο, δήλωσε ο Μάριος Θεμιστοκλέους, προαναγγέλοντας ένα σχεδόν κανονικό καλοκαίρι.

Θα πάμε σε ένα καλοκαίρι πολύ κοντά στην κανονικότητά μας δήλωσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

Ο ίδιος σημείωσε ότι ο κορονοϊός θα ενταχθεί στη ζωή μας, όπως έχει ενταχθεί και η γρίπη, υπογραμμίζοντας ότι εδώ και καιρό έχει εγκαταλειφθεί ο όρος ανοσία της αγέλης.

Ο κ. Θεμιστοκλέους εξήγησε ότι όσο καλύτερη είναι η εμβολιαστική κάλυψη, τόσο πιο γρήγορη θα είναι η επιστροφή στην κανονικότητα και μιλώντας ως γιατρός τόνισε ότι οι πανδημίες δεν τελειώνουν με τα φάρμακα, τελειώνουν με τα εμβόλια.

Διευκρίνισε, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ότι με τα τωρινά δεδομένα δεν έχει ημερομηνία λήξης το πιστοποιητικό όσων έχουν κάνει την αναμνηστική δόση του εμβολίου.

Advertisement

Σχετικά με τους ανεμβολίαστους πολίτες άνω των 60 ετών, σημείωσε ότι πρόκειται για το 8% των πολιτών αυτής τη κατηγορίας.

Πάντως δεν εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα μειωθεί δραματικά αυτό το ποσοστό ούτε με την έναρξη των εμβολιασμών με το νέο εμβόλιο της Novavax.

Ο κ Θεμιστοκλέους έκανε γνωστό επίσης ότι στην ενημέρωση της Δευτέρας θα ανακοινωθεί πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα για τους εμβολιασμούς με το νέο εμβόλιο.

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement