«Κλείνουν» τα μέτρα στην εστίαση την Τσικνοπέμπτη

Advertisement
Εβδομάδα ανακοινώσεων για νέα άρση των μέτρων και στην εστίαση. Τι αλλάζει από 21 Φεβρουαρίου. Πότε είναι η Τσικνοπέμπτη και τι θα ισχύει.

Μέχρι τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου ισχύει η τελευταία ΚΥΑ που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ με τα μέτρα που συνεχίζουν να ισχύουν. Η Τσικνοπέμπτη πέφτει φέτος στις 24 Φεβρουαρίου και φαίνεται πως θα «τιμηθεί» με πλήρη άρση των μέτρων στην εστίαση, αλλά μόνο για εμβολιασμένους.

Πιο αναλυτικά, η Επιτροπή συνεδριάζει ξανά αυτή την εβδομάδα και πληροφορίες αναφέρουν πως θα ανάψει «πράσινο» φως για να επιτρέπονται οι όρθιοι στην εστίαση και τη διασκέδαση, ενώ για τις Απόκριες προσανατολίζεται στο να γίνουν ορισμένες καρναβαλικές εκδηλώσεις, αλλά όχι παρελάσεις.

Η αύξηση της πληρότητας των γηπέδων είναι στο τραπέζι αλλά ακόμα οι ειδικοί διατηρούν τις ενστάσεις τους.

Σε κάθε περίπτωση, την Τσικνοπέμπτη ειδικότερα φαίνεται πως ισχύει μόνο η απαγόρευση των ανεμβολίαστων στους εσωτερικούς χώρους.

Advertisement

Κατά τα άλλα:

  • Δεν θα υπάρχει όριο ατόμων στα τραπέζια σε ταβέρνες και εστιατόρια.
  • Δεν θα υπάρχει περιορισμένο ωράριο στα μαγαζιά.
  • Δεν θα υπάρχει η απαγόρευση των όρθιων.

Μάσκα: Τι θα γίνει με το τέλος της πανδημίας

Η χρήση της μάσκας είναι από τα μέτρα που μάλλον ήρθαν για να μείνουν παρά τον προσανατολισμό για λήξη της πανδημίας από πολλές χώρες ανά τον κόσμο.

Οι ειδικοί «βλέπουν» πάντως ότι το Πάσχα, τα πράγματα θα είναι καλύτερα. Για το πότε όμως θα πετάξουμε τις μάσκες εμφανίζονται διχασμένοι. Άλλοι κάνουν λόγο για τέλος μετά το Πάσχα, και άλλοι σημειώνουν ότι θα τις φοράμε και το καλοκαίρι.

Σήμερα, πάντως, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, ανέφερε ότι τη μάσκα «θα τη φοράμε και το Πάσχα είτε μας αρέσει όχι, το θέμα είναι ότι θα πάτε στα χωριά σας να σουβλίσετε».

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement