Δημοσκόπηση Marc: Οι μισοί Έλληνες ανησυχούν για την ακρίβεια

Advertisement
Κλείνει η ψαλίδα ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – μειώθηκε δυο μονάδες- και πέφτει το ποσοστό του ΚΙΝΑΛ. Αναλυτικά η δημοσκόπηση της Marc για λογαριασμό του ΑΝΤ1.

Ειδικότερα στη δημοσκόπηση της Marc για τον ΑΝΤ1 και όσον αφορά τη μεγαλύτερη ανησυχία των πολιτών, η ακρίβεια βρίσκεται στην πρώτη θέση με 47%, η πανδημία με 24,2%, η εγκληματικότητα ανησυχεί το 18%, τα εθνικά θέματα το 4,5%, το μεταναστευτικό το 2,6% και οι φυσικές καταστροφές το 2,5%.

MARC1

Στο ερώτημα τι κυβέρνηση προτιμούν οι πολίτες οι πολίτες απαντούν: αυτοδύναμη ΝΔ με 26,9% και αυτοδύναμη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το 11,1%.

Το 15,7% θα επιθυμούσε κυβέρνηση συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ- ΚΙΝΑΛ και κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ-ΚΙΝΑΛ θέλει το 10,8%. Κυβέρνηση τεχνοκρατών με στήριξη ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ θέλει το 7% ενώ αυτοδύναμη κυβέρνηση ΚΙΝΑΛ το 2,8%.

Advertisement

MARC 2

Όσον αφορά την άποψη των πολιτών σχετικά με τη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, αυτή διαμορφώνεται ως εξής: Το 47,2% βλέπει θετικά ή μάλλον θετικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη ενώ τη δεύτερη θέση κατακτά ο Νίκος Ανρουλάκης με 44,2%. Την τρίτη θέση κατέχει ο Αλέξης Τσίπρας με ποσοστό 31%

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ παραμένει πρώτη με 31,5% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί με 21 και το ΚΙΝΑΛ μες 14,6%. Το ΚΚΕ παίρνει 5,2%, η Ελληνική Λύση 4,6% και το ΜεΡΑ25 με 2,5%.

MARC PROTHESI PSIFOU

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement