Ουκρανία: Νεκρός από πυρά στρατιωτών του Κιέβου ρωσόφωνος πολιτοφύλακας

Advertisement

Σε διπλωματικό επίπεδο, οι συνομιλίες για την κρίση στην Ουκρανία έχουν πάρει φωτιά. Οι πρόεδρός της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, επικοινωνεί τηλεφωνικά ή συναντιέται με ομολόγους του σε καθημερινή βάση.

Το ίδιο κάνει ο υπουργός εξωτερικών της χώρας, Σεργκέι Λαβρόφ. Η συνέχιση των επαφών μεταξύ της Μόσχας και της Δύσης προκαλεί αισιοδοξία. Ο διάλογος δεν έχει σταματήσει και αυτό είναι σημαντικό.

Ωστόσο, η Ουκρανία εξακολουθεί να αποτελεί ένα καζάνι που βράζει. Στα σύνορα μεταξύ της δυτικής πλευράς της χώρας και της ρωσόφωνης, η ανταλλαγή πυροβολισμών βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη.

Advertisement

Σήμερα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού OPEN, μια τέτοιου είδους εμπλοκή στοίχησε τη ζωή σε έναν ρωσόφωνο πολιτοφύλακα. Το περιστατικό έλαβε χώρα αργά το απόγευμα.

Όλα συνέβησαν στη ρωσόφωνη περιφέρεια του Λουγκάνσκ. Στρατιώτες της κυβέρνησης Ζελένσκι άνοιξαν πυρ και σκότωσαν τον άνδρα, ενώ αργότερα η απέναντι πλευρά ανακοίνωσε ότι απάντησε στα πυρά.

Παρά το γεγονός ότι το Κίεβο δηλώνει πως επιθυμεί διακαώς την αποκλιμάκωση της έντασης, προς το παρόν δεν αποφεύγει τέτοιου είδους συμβάντα.

Advertisement

Κι ένα παρόμοιο περιστατικό, δεν είναι διόλου απίθανο, μέσα σε αυτόν αναβρασμό, να γίνει η φλόγα που θα ανάψει θρυαλλίδα του πολέμου.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement