Πιστοποιητικό νόσησης: Οι αποφάσεις για αυτούς που νόσησαν δεύτερη φορά

Advertisement

Προβληματισμός επικρατεί για χιλιάδες πολίτες, οι οποίοι δεν μπορούν να βγάλουν πιστοποιητικό νόσησης αν και νόσησαν και δεύτερη φορά με κορωνοϊό. Τη λύση αναμένεται να δώσει η επιτροπή του υπ. Υγείας.

Νέα γενναία βήματα αποκλιμάκωσης αποφασίστηκαν χθες, με την επιτροπή των εμπειρογνωμόνων του υπ. Υγείας να ανάβει το «πράσινο φως» για χαλάρωση των μέτρων σε διασκέδαση, γήπεδα και σχολικές εκδρομές.

Ειδικότερα, η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, κατόπιν αιτήματος της Κυβέρνησης, εισηγήθηκε:

Advertisement
  • την άρση της απαγόρευσης της όρθιας διασκέδασης
  • την έναρξη πραγματοποίησης των σχολικών εκδρομών
  • την αύξηση της πληρότητας στα γήπεδα στο 50% και
  • την εφαρμογή της τηλεργασίας στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα στο 20%.

Ωστόσο, αρκετοί είναι αυτοί που περιμένουν την απόφαση και τις ανακοινώσεις σχετικά με το πιστοποιητικό νόσησης για όσους νόσησαν ξανά με κορονοϊό. Την περασμένη Δευτέρα μάλιστα στην ενημέρωση ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, κ. Μάριος Θεμιστοκλέους τόνισε ότι θα γίνουν ανακοινώσεις μετά τις συνεδριάσεις των ειδικών της Επιτροπής.

Σύμφωνα με απόφαση που είχε ληφθεί, όταν ακόμη δεν κυριαρχούσε ακόμα η πλέον μεταδοτική Όμικρον, δεν είναι δυνατή η έκδοση πιστοποιητικού νόσησης για δεύτερη φορά. Ωστόσο, από τα Χριστούγεννα και έπειτα η Όμικρον έφερε πλήθος επαναλοιμώξεων ακόμα και σε διπλά εμβολιασμένους.

Έτσι, προκύπτει ένα κενό για τους ανθρώπους που είναι εμβολιασμένοι με δύο δόσεις και νόσησαν για δεύτερη φορά, αφού χωρίς επίσημο πιστοποιητικό, στερούνται των προνομίων.

Advertisement

Προς το παρόν, οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες ως προς τις αποφάσεις που θα ληφθούν, αφού μερίδα επιστημόνων θεωρεί πως δεν είναι ασφαλής η επανέκδοση του πιστοποιητικού, καθώς αυτός που θα ξανακολλήσει ίσως να μην έχει τόσο δυνατό ανοσοποιητικό, άρα χρειάζεται και τρίτη δόση. Ενώ, υπάρχει και η άλλη πλευρά που δίνει το πράσινο φως για νέο τρίμηνο πιστοποιητικό.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement