Σπαρακτική ιστορία: «Το έκανα από φτώχεια» – Γιαγιά έκλεψε τρόφιμα και το σούπερ μάρκετ δεν αποσύρει τη μήνυση

φωτ. EUROKINISSI
Advertisement
Μέχρι και οι αστυνομικοί που τη συνέλαβαν συγκινήθηκαν από το δράμα της 70χρονης, η οποία λόγω φτώχειας αναγκάστηκε να κλέψει τρόφιμα. Δεν συγκινήθηκε όμως το σούπερ μάρκετ. Η δραματική ιστορία που εκτυλίχθηκε στο Ίλιον.

Συγκλονίζει η ιστορία μιας γιαγιάς, η οποία -λόγω των δυσβάστακτων οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει- αναγκάστηκε να κλέψει τρόφιμα αξίας έως 40 ευρώ από σούπερ μάρκετ, το οποίο κατέθεσε μήνυση εναντίον της.

Αναλυτικότερα, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του OPEN, η 70χρονη γυναίκα έβαλε στην τσάντα της κρέας και τυρί αξίας 30-40 ευρώ το περασμένο Σάββατο.

Ωστόσο, η ηλικιωμένη έγινε αντιληπτή από το κατάστημα και παρά τις παροτρύνσεις των υπολοίπων πελατών του σούπερ μάρκετ να μην πάει η γυναίκα στο αυτόφωρο, ο υπεύθυνος ήταν ανένδοτος και είπε «ότι οι εντολές που έχει είναι πολύ αυστηρές για αυτή την περίπτωση».

Advertisement

Τελικά, η αστυνομία προσήγαγε την 70χρονη, με την ίδια να αναφέρει στους αστυνομικούς ότι «από φτώχεια τα έκανα όλα αυτά». Όπως είπε, έχει στεγαστικό δάνειο και ρύθμιση δανείου πολύ μεγάλη και ότι με τα χρήματα της σύνταξης προσπαθεί να αποπληρώσει το δάνειο για να μην της πάρουν το σπίτι.

Συγκινήθηκαν μέχρι και οι αστυνομικοί

Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ, οι αστυνομικοί συγκινήθηκαν με την ιστορία της γιαγιάς, ενώ υπήρχαν και πελάτες που προσφέρθηκαν να καλύψουν το ποσό, ώστε το θέμα να κλείσει και η 70χρονη να μην έχει νομικές συνέπειες.

Ωστόσο, η επιχείρηση επέμενε να κάνει μήνυση. Γείτονες της γυναίκας πήγαν στο σούπερ μάρκετ και ζήτησαν να αποσυρθεί η μήνυση, αλλά η επιχείρηση αρνήθηκε, λέγοντας ότι «η πολιτική της εταιρείας είναι να μην αποσύρει αυτού του είδους τις μηνύσεις».

Advertisement

«Προσπάθησε να αυτοκτονήσει από ντροπή»

Μια από τις γειτόνισσες της ηλικιωμένης, μιλώντας στο κανάλι, είπε πως «η γιαγιά πήρε 3 χάπια μαζί, προσπαθεί να αυτοκτονήσει γιατί δεν σηκώνει ντροπή και φοβάται μη φτάσει στα αυτιά των παιδιών αυτός ο διασυρμός». Πρόσθεσε ακόμα ότι «θα κάνω ότι μπορώ για να καθαρίσω την υπόθεση καθώς και ότι «δεν θα περάσω ποτέ από τη συγκεκριμένη αλυσίδα του σούπερ μάρκετ».

Παρέμβαση για το περιστατικό αναμένεται να κάνει και ο δήμος Ιλίου, καθώς όπως επεσήμανε ο κ. Χαραλαμπόπουλος, πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του δήμου θα κάνουν προσπάθεια να ζητήσουν από την αλυσίδα να αποσύρει τη μήνυση.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement