Ξαφνικό φρένο στο κοινωνικό μέρισμα

Advertisement
Φρένο στην «επιδοματολογία», η οποία, πάντως, τροφοδοτήθηκε από το «παράθυρο» το οποίο άφησε ανοικτό ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, επιχειρεί να βάλει η κυβέρνηση, καθώς μέρα με την ημέρα διογκώνεται η κοινωνική πίεση για το κύμα ακρίβειας στα τρόφιμα και κυρίως στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος.

Κυβερνητικές πηγές υπενθύμιζαν τη δήλωση του πρωθυπουργού (ΣΚΑΪ) ότι «τα όποια μέτρα μπορούμε να συζητήσουμε μπορούν να είναι αυτή τη στιγμή μόνο στοχευμένα μέτρα για τους πιο αδύναμους» και ότι «κανένα μέτρο χωρίς μέτρημα».

Οι ίδιες πηγές πρόσθεταν ότι θα πρέπει να σταματήσει η διαρκής «επιδοματολογία», διευκρινίζοντας ότι οι υπουργοί στις δημόσιες τοποθετήσεις τους, μιλούν πάντα για μέτρα με βάση τις αντοχές του προϋπολογισμού.

«Η κυβέρνηση θα κινηθεί σε αυτό το πλαίσιο,στοχευμένα και σε αυτούς που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. Όποια άλλη συζήτηση που ξεκινάει από κάποια ΜΜΕ και καλλιεργεί υπέρμετρες προσδοκίες δεν βοηθάει. Ούτε τα διαρκή σενάρια για νέα επιδόματα. Λεφτόδεντρα δεν υπάρχουν. Οι όποιες αποφάσεις θα εξαρτώνται απόλυτα από την συνολικότερη οικονομική πορεία και τότε θα γίνονται οι σχετικές ανακοινώσεις από τα αρμόδια υπουργεία», σημείωναν χαρακτηριστικά.

Advertisement

Η συγκεκριμένη διαρροή, πάντως, δείχνει την αγωνία που επικρατεί στο κυβερνητικό επιτελείο για τους επόμενους μήνες, καθώς, όλες οι πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, μιλούσαν αποκλειστικά για μέτρα στήριξης των πιο ευάλωτων και πάντα σε σχέση με τον ακριβή ρυθμό ανάπτυξης του 2021, πλήρη εικόνα για τον οποίο, θα υπάρχει στα τέλη Μαρτίου. Και αυτός είναι ο σχεδιασμός του κυβερνητικού επιτελείου. Ως εκ τούτου, η κυβέρνηση δεν διαψεύδει τον σχεδιασμό, απλώς, όπως εξηγούσε στο iEidiseis.gr κυβερνητική πηγή, θέλει να προλάβει ένα κλίμα γενικευμένων και ανεξέλεγκτων προσδοκιών και αιτημάτων.

Και αυτό, διότι δεν είναι λίγοι αυτοί που φοβούνται ότι όσο θα συνεχίζεται η πληθωριστική κρίση, τόσο θα αυξάνεται η αντικειμένη ανάγκη στήριξης των πολιτών. Από την άλλη πλευρά, με την ουκρανική κρίση σε πλήρη εξέλιξη και κυρίως με τις δεσμεύσεις της ελληνικής οικονομίας που απορρέουν από την δημοσιονομική εποπτεία της χώρας από την Ε.Ε.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement