Σε 26 περιοχές της Ελλάδας το 5G δίκτυο της Vodafone

Advertisement

Η Vodafone Ελλάδας ανακοινώνει ότι το Vodafone Giga Network 5G επεκτείνεται σταδιακά σε όλη την Ελλάδα, με στόχο να επιτύχει πληθυσμιακή κάλυψη μεγαλύτερη από 40% έως το τέλος του Μαρτίου του 2022, προσφέροντας νέες, απεριόριστες δυνατότητες σε πολίτες και επιχειρήσεις μέσα από τεχνολογίες αιχμής. Ήδη, το 5Gδίκτυο της Vodafone έχει ενεργοποιηθεί σε 26 περιοχές της χώρας, που περιλαμβάνουν τα σημαντικότερα αστικά κέντρα της Ελλάδας, καθώς και τους πλέον δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς.

Το Vodafone Giga Network 5Gήδηκαλύπτει με σημαντική πυκνότητα το κέντρο της Αθήνας, καθώς και τις περισσότερες περιοχές τόσο του Δήμου Αθηναίων όσο και της ευρύτερης ζώνης του Πειραιά. Παράλληλα, το 5Gδίκτυο της Vodafone επεκτείνεται συνεχώς σε όλα τα προάστια της Αθήνας, ενώ επιπλέον επιταχύνεται η κατασκευή του στη Θεσσαλονίκη, όπου ήδη το κέντρο της πόλης διαθέτει σημαντική κάλυψη.

Η Διεύθυνση Τεχνολογίας της Vodafone εργάζεται εντατικά ώστε το VodafoneGigaNetwork 5Gνα επιτύχει σημαντική κάλυψη στα περισσότερα αστικά κέντρα και τους σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς στη χώρα.

Advertisement

Συγκεκριμένα, η ανάπτυξη του 5Gσυνεχίζεται σε Πάτρα, Ηράκλειο, Χανιά, Λάρισα, Βόλο, Ιωάννινα, Σέρρες, Τρίκαλα, Λαμία, Χαλκίδα, Καβάλα, Ξάνθη, Καλαμάτα, Ορχομενό και Γρεβενά, ενώ θα ακολουθήσουν την ερχόμενη περίοδο και άλλα αστικά κέντρα της χώρας. Επιπλέον, η Vodafone εξαπλώνει το 5G δίκτυο σε τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας, όπως η Σαντορίνη, η Μύκονος, η Πάρος και η Αντίπαρος, η Νάξος, η Ρόδος, η Χάλκη και η Χαλκιδική.

Ο NicolaeVilceanu, Διευθυντής Τεχνολογίας της Vodafone Ελλάδας δήλωσε: «Η Vodafone επενδύει με συνέπεια σε δίκτυα νέας γενιάς που θα αλλάξουν τις ζωές και τον τρόπο που εργαζόμαστε για πάντα, φέρνοντας νέες δυνατότητες για όλους. Το VodafoneGigaNetwork 5G επεκτείνεται σε όλη τη χώρα και είμαστε ενθουσιασμένοι που θα προσφέρουμε αυτή την νέα τεχνολογία στους πολίτες και τις επιχειρήσεις της Ελλάδας. Τα δίκτυα 5G θα γίνουν ο καταλύτης για την υλοποίηση του εταιρικού μας σκοπού: να διασυνδέουμε για ένα καλύτερο μέλλον, μέσα από μία από βιώσιμη και ισότιμη ψηφιακή κοινωνία».

Η κατασκευή του 5G δικτύου της Vodafoneυλοποιείται στο πλαίσιο του επενδυτικού προγράμματος της εταιρείας ύψους 600 εκατ. ευρώ, με ορίζοντα το 2025, που βρίσκεται σε εξέλιξη κι έχει ως στόχο να προσφέρει στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις της Ελλάδας τις πλέον σύγχρονες ψηφιακές υποδομές και υπηρεσίες, με σκοπό να συμβάλει στη δημιουργία μιας βιώσιμης ψηφιακής κοινωνίας με ίσες ευκαιρίες για όλους, χωρίς αποκλεισμούς στην Ελλάδα. Κι έρχεται σε συνέχεια της επένδυσης 130 εκατ. ευρώ για την απόκτηση 5G φάσματος που έγινε τον Δεκέμβριο του 2020.

 

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement