Ρωσία: Λήξη συναγερμού για τη διαδηλώτρια δημοσιογράφο – Θα πληρώσει 253 ευρώ

Advertisement

Λήξη συναγερμού για τη Ρωσίδα δημοσιογράφο που διέκοψε την εκπομπή ειδήσεων της κρατικής τηλεόρασης της Ρωσίας κρατώντας ένα πλακάτ, διαμαρτυρόμενη για την εισβολή της χώρας της στην Ουκρανία.

Μέχρι πριν από λίγο, σχεδόν όλα τα ΜΜΕ εξέφραζαν φόβους ότι η Marina Ovsyannikova είχε εξαφανιστεί λόγω της ενέργειάς της, αφότου ένας δικηγόρος ανθρωπίνων δικαιωμάτων δήλωσε ότι δεν είχε ενημερωθεί επί αρκετές ώρες.

Ωστόσο, το απόγευμα της Τρίτης εμφανίστηκε μια φωτογραφία της ίδιας με τον δικηγόρο της.

Advertisement
 σδησφγδη.JPG

Σύμφωνα με το βρετανικό Sky News, τα κρατικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ύστερα από δικαστική ακρόασή της της επιβλήθηκε πρόστιμο 30.000 ρούβλια (253 ευρώ).

Κατά τη διάρκεια μιας ζωντανής μετάδοσης στο Channel One που γινόταν το απόγευμα της Δευτέρας, η Ovsyannikova, η οποία λέγετει ότι εργαζόταν επί χρόνια στην εν λόγω εταιρεία, εισέβαλε στο πλατό, πήγε πίσω από την παρουσιάστρια κρατώντας ένα πλακάτ-καταγγελία της εισβολής της χώρας της στην Ουκρανία – μια κίνηση την οποίαν το Κρεμλίνο χαρακτήρισε ως χουλιγκανισμό.

Το Sky News σχολιάζει τη ενέργειά της ως μια επικίνδυνη διαμαρτυρία σε μια χώρα όπου τα ανεξάρτητα μέσα ενημέρωσης έχουν αποκλειστεί ή κλειστεί, ενώ έχει καταστεί παράνομο να αντικρούεται το κυβερνητικό αφήγημα για τον πόλεμο.

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement
Επιστοφή επάνω