Θεσσαλονίκη: 15 χρόνια κάθειρξη με ελαφρυντικό στον ψυκτικό που σκότωσε πελάτισσά του

Advertisement

Την ποινή της 15ετούς κάθειρξης επέβαλε εκ νέου το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης στον 33χρονο ψυκτικό που σκότωσε με σφυρί μία 63χρονη γυναίκα στην Καλαμάρια, το 2019, όταν ξέσπασε μεταξύ τους καβγάς για τη συντήρηση του κλιματιστικού.

Η υπόθεση εξετάστηκε εκ νέου στο δικαστήριο μετά από έφεση που άσκησε η εισαγγελία κατά της απόφασης του ΜΟΔ που του χορήγησε το ελαφρυντικό του σύννομου βίου.

Στον κατηγορούμενο επιβλήθηκε η ίδια ποινή όπως και πρωτόδικα, με το Μικτό Ορκωτό Εφετείο να τον κρίνει ένοχο για ανθρωποκτονία με πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, αναγνωρίζοντας του το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου.

Advertisement

Ο εισαγγελέας κατά την αγόρευση του χαρακτήρισε τον κατηγορούμενο ως έναν «λογικό εγκληματία». «Αυτό που κυριάρχησε εδώ είναι ο θυμός, είναι ξεκάθαρο. Θυμός που πηγάζει από την παιδική ηλικία και τα άσχημα παιδικά χρόνια του κατηγορουμένου. Πιστεύω πράγματι ότι υπήρξε ανάρμοστη συμπεριφορά από την θανούσα» συμπλήρωσε. «Φυσικά το δικαστήριο πρέπει να τον κρίνει ένοχο, αλλά με το ελαφρυντικό».

Σημειώνεται πως ο κατηγορούμενος χθες κατά την διάρκεια της απολογίας του ισχυρίστηκε πως «όταν έβρισε την μητέρα μου, θόλωσα και εκεί ήταν το αποκορύφωμα. Έχουμε μια πολύ ιδιαίτερη σχέση. Όταν έφυγα από το σπίτι δεν ήξερα πραγματικά τι είχα κάνει. Όσες φορές και να ζητήσω συγγνώμη δεν θα αλλάξει αυτό που έγινε. Έχω μετανιώσει από την πρώτη στιγμή που άρχισα να συνειδητοποιώ τι έκανα. Δεν είναι του χαρακτήρα μου αυτό που έγινε».

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement