«Πόλεμος» συμμοριών για τον έλεγχο του κέντρου της Αθήνας – Δύο δολοφονίες, απόπειρες και εκβιασμοί

Advertisement

Ένας από τους 9 συλληφθέντες, φαίνεται ότι είναι ο δολοφόνος του ομοεθνή τους, που είχε εντοπιστεί αιμόφυρτος στην οδό Κεφαλληνίας στις 26 Φεβρουαρίου. Μέλη από τις δύο σπείρες, είχαν «πρωταγωνιστήσει» και σε άγριο επεισόδιο που είχε σημειωθεί σε καφέ μπαρ στον Άγιο Παντελεήμονα το προηγούμενο Σάββατο.

Τότε ένας 33χρονος Αφγανός είχε πυροβολήσει εναντίον ενός 17χρονου από το Λίβανο, με τον οποίο είχαν προσωπικές διαφορές, οικονομικού χαρακτήρα. Μάλιστα η ιδιοκτήτρια του μαγαζιού, επίσης από το Αφγανιστάν είχε… κλειδώσει τις πόρτες για να παγιδεύσει το θύμα.

Όταν οι αστυνομικοί έφτασαν στο κατάστημα, είχαν εντοπίσει επιμελώς κρυμμένο σε καλάθι απορριμμάτων στην τουαλέτα, ένα πιστόλι τύπου Tokarev με τρεις σφαίρες, ενώ κάτω από τραπέζι βρέθηκαν ένα μαχαίρι με λάμα μήκους 20 εκατοστών και τρεις κάλυκες από πυροβόλο όπλο.

Advertisement

Τα συγκεκριμένα, ήταν δύο μόνο από τα περιστατικά, στα οποία είχαν εμπλακεί οι κακοποιοί που συνελήφθησαν από τις αρχές. Σε ένα άλλο αιματηρό συμβάν, που είχε σημειωθεί πριν από 4 περίπου χρόνια, τον Μάρτιο του 2018, 5 Αφγανοί που φέρεται να είναι μέλη των δύο συμμοριών, είχαν τραυματίσει θανάσιμα με αιχμηρό αντικείμενο, έναν 26χρονο Αλγερινό, έπειτα από συμπλοκή στην Πλατεία Βικτωρίας.

Οι δύο εγκληματικές ομάδες, είχαν επιδοθεί σε μια μάχη επικυριαρχιάς, στο κέντρο της Αθήνας, επιχειρώντας να εξασφαλίσουν τον «έλεγχο» σε συγκεκριμένα καταστήματα και σε δρόμους, στα δημιουργημένα γκέτο όπου ευδοκιμούν οι «φατρίες» του εγκλήματος.

Όπως αποδείχτηκε από την αστυνομική έρευνα, οι κακοποιοί, εμπλέκονται συνολικά σε 2 ανθρωποκτονίες, 5 απόπειρες, αλλά και σε 3 περιπτώσεις εκβίασης καταστηματαρχών, καθώς με αυτό τον τρόπο φρόντιζαν να αποσπούν οικονομικό όφελος.

Advertisement

Μετά από επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε σε Άγιο Παντελεήμονα και Κυψέλη, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, σε συνεργασία την Ο.Π.Κ.Ε, συνέλαβαν συνολικά 9 μέλη των εγκληματικών ομάδων, ενώ 10 ακόμα περιλαμβάνονται στις δύο δικογραφίες που σχηματίστηκαν για τη δράση των δύο συμμοριών.

Οι εμπλεκόμενοι, κατηγορούνται για τα –κατά περίπτωση- αδικήματα της συμμορίας, ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία, απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία, εκβίασης, φθοράς κατά συναυτουργία, απειλής κατά συναυτουργία, απλές σωματικές βλάβες κατά συναυτουργία και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών ενώ οι έρευνες, για την ανακάλυψη των συνεργών τους και τη διακρίβωση της συμμετοχής τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις, συνεχίζονται.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement