Πάτρα: Ύποπτη ουσία που μπορεί να επιφέρει θάνατο στις τοξικολογικές της Τζωρτζίνας

Advertisement

Μια ουσία «που δεν ταιριάζει στο «όλο κάδρο» και μπορεί να επιφέρει τον θάνατο σε μεγαλύτερη από το κανονικό δοσολογία», έχει προκύψει στα πρώτα στάδια των τοξικολογικών εξετάσεων, σύμφωνα με επιστήμονα που διερευνά το θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας στην Πάτρα.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά: «Βλέπουμε τον ποσοτικό έλεγχο και την διερευνούμε για να είμαστε σίγουροι και εμείς».

Η «ύποπτη» ουσία εξετάζεται αν χορηγήθηκε για θεραπευτικούς λόγους, με την προβλεπόμενη δοσολογία ή δόθηκε εκτός φαρμακευτικής αγωγής σε τοξικά επίπεδα. Σύμφωνα με άλλες πηγές, δεν φαίνεται προς το παρόν να εμπεριέχεται σε κάποιο φαρμακευτικό σκεύασμα που λάμβανε το 9χρονο κορίτσι της οικογένειας από την Πάτρα. Πρόκειται για μια ουσία που υπάρχει σε θεραπευτικό πρωτόκολλο και δικαιολογείται σε συγκεκριμένη δοσολογία, όμως σε μεγαλύτερη ποσότητα από την προβλεπόμενη μπορεί να αποτελέσει αιτία θανάτου.

Advertisement

Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται η ολοκλήρωση των τοξικολογικών εξετάσεων που θα έρθουν στην κατοχή του ιατροδικαστή Σωτήρη Μπουζιάνη, η έκθεση του οποίου θα διαβιβαστεί στα στελέχη του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής.

Μέχρι στιγμής από τις ιστολογικές εξετάσεις, δεν προκύπτει αιτία θανάτου, όμως τα αποτελέσματα θα συνεκτιμηθούν μαζί με τις τοξικολογικές.

«Έχουν μιλήσει όλοι εκτός από τους ιθύνοντες και αυτούς που χειρίζονται την υπόθεση. Υπάρχουν άτομα, τα οποία μιλούν και έχουν δει νεκρό μόνο σε… κηδεία», σχολιάζουν χαρακτηριστικά ιατροδικαστικοί κύκλοι.

Advertisement

Τα στελέχη του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής, αναμένουν την ιατροδικαστική έκθεση του Σωτήρη Μπουζιάνη, τα αποτελέσματα της οποίας θα καθορίσουν τις επόμενες κινήσεις.

Σε περίπτωση που προκύψει ότι η «ύποπτη» ουσία έχει προκαλέσει τον θάνατο της Τζωρτζίνας και είναι εκτός ιατρικού πρωτοκόλλου, θα ερευνηθεί ποιά ήταν τα άτομα που έρχονταν σε επαφή με το κορίτσι και θα μπορούσαν να την χορηγήσουν.

Παράλληλα στο μικροσκόπιο θα μπουν μέλη της οικογένειας για να διαπιστωθεί αν λάμβαναν φαρμακευτικά σκευάσματα που εμπεριείχαν αυτή την ουσία.

Advertisement

«Πρέπει να γίνει μια συλλογή όλων των στοιχείων, ταξινόμηση και αξιολόγηση προκειμένου να εξαχθεί ένα τελικό συμπέρασμα, σε συνεργασία με τους επιστήμονες και την Εισαγγελία Πατρών, για να καθοριστούν οι επόμενες ενέργειες. Δεν γίνεται δικογραφία με εικασίες και κουτσομπολιό…», αναφέρουν χαρακτηριστικά, στελέχη της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement