Γρηγόρης Λέων: Δεν είχε δοθεί κεταμίνη στη Μαλένα και την Ίριδα – Τα στοιχεία οδηγούν σε ασφυκτικό θάνατο

Advertisement

Στο μικροσκόπιο των ερευνών αναμένεται να μπουν από σήμερα και οι θάνατοι της Μαλένας και της Ίριδας στην Πάτρα.

Πάντως αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως «αφού αποδείχτηκε ο μηχανισμός θανάτου στο τρίτο παιδί, υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες και οι άλλοι δύο θάνατοι να είναι εγκληματική ενέργεια».

Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA μίλησαν σχετικά οι κ.κ. Γρηγόρης Λέων, ιατροδικαστής, Γιάννης Μαρακάκης, δικηγόρος, και Άννα Κανδαράκη, κλινική ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.

Advertisement

«Δεν είχε δοθεί κεταμίνη στη Μαλένα και την Ίριδα»

«Για τα άλλα δύο παιδιά φαίνεται πως πηγαίνουμε στο ενδεχόμενο του ασφυκτικού θανάτου. Οι ίδιοι επιστήμονες και με την ίδια μεθοδολογία που βρήκαν την κεταμίνη στο τρίτο παιδί, είχαν πραγματοποιήσει τοξικολογικές εξετάσεις και στη Μαλένα και στην Ίριδα. Τα αποτελέσματα για κεταμίνη στη Μαλένα ήταν αρνητικά, το ίδιο και στην Ίριδα. Στον ασφυκτικό θάνατο δεν πάμε διά αποκλεισμού. Και στο πρώτο παιδί αλλά και στο δεύτερο υπάρχει σειρά στοιχείων. Στο ένα παιδί έχουμε τραύματα στη μύτη, και στο δεύτερο έχουμε τραύμα εντός της στοματικής κοιλότητας», τόνισε ο κ. Λέων.

«Σε ό,τι αφορά στο ποιος προκάλεσε τον ασφυκτικό θάνατο, θα οδηγηθούν οι αρχές, και με τη μέθοδο του αποκλεισμού», σημείωσε από την πλευρά του ο κ. Μαρακάκης.

«Σε δείγμα από τα μαλλιά της Τζωρτζίνας θα φανεί για πόσα χρόνια της έδινε κεταμίνη»

«Υπάρχουν πολλές κρίσεις στη Τζωρτζίνα, υπέφερε για μεγάλο διάστημα. Δε γνωρίζουμε αν οι κρίσεις αυτές προήλθαν από την κεταμίνη. Αν και εφόσον ανοιχτεί ο τάφος της Τζωρτζίνας μπορούμε να πάρουμε δείγμα από τα μαλλιά της και να κάνουμε ανάλυση, και να δούμε τι έχει συμβεί κάθε μήνα και τι έχει χορηγηθεί. Οι γιατροί υπερέβαλαν εαυτό για να σώσουν αυτό το παιδί», είπε ακόμα ο κ. Λέων.

Advertisement

«Δεν υπάρχει βιντεοληπτικό υλικό που να δείχνει τη μάνα να χορηγεί την κεταμίνη. Αλλά οι αρχές έχουν σοβαρές ενδείξεις ότι ο μόνος άνθρωπος που θα μπορούσε να το κάνει αυτό ήταν η μητέρα του παιδιού, καθώς μόνο εκείνη ήταν μαζί της. Είναι αμυνόμενη και θα αρνηθεί τα πάντα. Έχουμε να κάνουμε με μια ανισόρροπη συμπεριφορά, μου κάνει εντύπωση που δεν είχαν ενεργοποιηθεί τα αντανακλαστικά της εισαγγελίας ανηλίκων», τόνισε ο κ. Μαρακάκης.

«Ήταν τρία παιδιά που βασανίστηκαν. Άρα κάτι λάθος έχουμε κάνει όλοι. Το ζητούμενο είναι μέσα από αυτή την τραγωδία να κρατήσουμε στοιχεία για να προλάβουμε κάποιες καταστάσεις μετά. Φαίνεται πως υπάρχουν πολλά κενά σε πολλά βήματα. Κανείς δεν μπορεί να κάνει διάγνωση για την ψυχική υγεία της μητέρας εξ αποστάσεως», είπε από την πλευρά της η κ. Κανδαράκη.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement